Αίσθηση αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στο οποίο εμφανίζεται η αντιπρόεδρος της χώρας Καμάλα Χάρις να γελάει νευρικά για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Στο στιγμιότυπο φαίνεται η Κάμαλα Χάρις να πλησιάζει την ομάδα των δημοσιογράφων που την περίμενε για δήλωση. Ένας εξ αυτών φωνάζει την ερώτησή του για να προλάβει τους συναδέλφους του στη διεκδίκηση μιας δήλωσης. Τότε, η Καμάλα Χάρις φαίνεται στο βίντεο να γελάει νευρικά. Μάλιστα καλεί τους δημοσιογράφους να ηρεμήσουν και να περιμένουν μέχρι να προχωρήσει σε δηλώσεις.

«Ποια είναι η απάντησή σας στις αναφορές για Αμερικανούς» ήταν η μισή ερώτηση του δημοσιογράφου που ακούστηκε πριν να τον διακόψει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.  «Ηρεμήστε, ηρεμήστε. Χαλαρώστε όλοι» ακούγεται να λέει πριν να ξεκινήσει τη δήλωσή της.

Όπως αναφέρεται στη Dailymail η Καμάλα Χάρις επισήμανε: «Θέλω να μιλήσω για δύο πράγματα: Πρώτον το Αφγανιστάν το οποίο αποτελεί τη νούμερο 1 προτεραιότητά μας τώρα καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή απομάκρυνση των Αμερικανών και των Αφγανών που συνεργάστηκαν μαζί μας και βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Και σε αυτό έχω επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και θα το κάνω και τις επόμενες».

Τα σχόλιά της έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Μπάιντεν έχουν καταδικαστεί παγκοσμίως για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο Αφγανιστάν. Η επιστροφή των Ισλαμιστών στην εξουσία ήρθε μετά την ταχεία αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.