Εγκατέλειψε την πατρίδα της για να βρεθεί στις ΗΠΑ, μια χώρα που θεωρούσε συνώνυμο της ελευθερίας του λόγου. Και τότε πήγε στο πανεπιστήμιο.

Η Yeonmi Park φοίτησε πράγματι στο Columbia University και ήρθε σε επαφή με πράγματα άγνωστα στη Βόρεια Κορέα. Πράγματα που την κάνουν να λέει τώρα πως «Ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο τρελοί».

«Ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο τρελοί»: Τι λέει για την Αμερική μια αποστάτρια από τη χώρα του Κιμ

«Περίμενα πως πληρώνω όλη αυτή την περιουσία, όλο αυτό τον χρόνο και την ενέργεια, για να μάθω να σκέφτομαι. Αλλά σε αναγκάζουν να σκέφτεσαι με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι να σκέφτεσαι», είπε η Yeonmi Park πρόσφατα στο Fox News, «συνειδητοποίησα πως, απίστευτο, αυτό είναι τρελό. Πίστευα πως η Αμερική είναι διαφορετική, αλλά βλέπω τόσες ομοιότητες με όσες βίωνα στη Βόρεια Κορέα και έχω αρχίσει να ανησυχώ».

Η 27χρονη δήλωσε κατόπιν στην εφημερίδα New York Post ότι δεν πίστευε ποτέ πως θα της ζητούσαν να «λογοκρίνω τόσο πολύ τον εαυτό μου», σε ένα από τα καλύτερα μάλιστα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. «Διέσχισα πραγματικά την έρημο Γκόμπι για να ελευθερωθώ και συνειδητοποίησα πως δεν είμαι ελεύθερη. Η Αμερική δεν είναι ελεύθερη».

Η Yeonmi Park έφυγε από τη Βόρεια Κορέα το 2007, σε ηλικία 13 ετών. Η περιπέτεια που έζησε με την οικογένειά της ήταν μεγάλη, πρώτα στην Κίνα και μετά στη Νότια Κορέα, πριν μετακομίσουν στις ΗΠΑ το 2016.

«Πίστευα ότι οι Βορειοκορεάτες ήταν οι μόνοι άνθρωποι που μισούν τους Αμερικανούς, αλλά αποδεικνύεται πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μισούν αυτή τη χώρα μέσα σε αυτή τη χώρα», καταλήγει στη συνέντευξή της στη New York Post.

Λέει ακόμα πως μεγαλώνοντας στη δικτατορία της Βόρειας Κορέας και βλέποντας τι σημαίνει καταστολή, παραμένει εντυπωσιασμένη με το πόσο παθιασμένοι είναι οι Αμερικανοί με την καταπίεση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ζήσει ποτέ σε καταπιεστικό καθεστώς.

«Είναι τελείως τρελό, είναι απίστευτο», συμπληρώνει…