Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν στον Τάμεση. Σύμφωνα με τον φίλο του που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ, το νεαρό αγόρι ήταν αμετάπειστο, έπρεπε να πηδήξει στο νερό παρά τον κίνδυνο που ο ίδιος θα διέτρεχε.

Ο Folajimi Olubunmi-Adewole, τον οποίο οι φίλοι του φώναζαν Τζίμι, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, στην προσπάθειά του να σώσει μια γυναίκα στα νερά γύρω από τη Γέφυρα του Λονδίνου, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian. Σήμερα, Τρίτη, ο φίλος του Bernard Kosia, ο οποίος ήταν μαζί του, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του «ήρωα».

«Ο Τζίμι ήταν αμετάπειστος για κάποιον λόγο δεν τον ένοιαζε για τον εαυτό του. Δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά για το τι θα συνέβαινε. Τον θυμάμαι απλώς να λέει: Bernard πρέπει να τη σώσω, θα τη σώσω», είπε στην εκπομπή Good Morning Britain.

«Ο Τζίμι σημαίνει πολλά για όλους. Ειδικά στο νότιο Λονδίνο τώρα όλοι τον ξέρουν ως έναν ήρωα της γειτονιάς. Το να ρισκάρεις τη ζωή σου με έναν τέτοιο τρόπο, δεν το βλέπεις αυτό κάθε μέρα. Και το γεγονός ότι ήταν αμετάπειστος για να σώσει αυτή τη γυναίκα, απλώς δείχνει τη φύση του», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του Michael Adewola δήλωσε πως θέλει η κυβέρνηση να τον τιμήσει, προσθέτοντας ότι «ο Τζίμι ήταν μια καλή ψυχή» που «πάντα φρόντιζε εμένα και τη σύζυγό μου και τους φίλους του».

Δύο άντρες, ανάμεσά τους και ο Olubunmi-Adewole, πιστεύεται ότι βούτηξαν στο νερό για να σώσουν τη γυναίκα. Οι Αρχές διέσωσαν τη γυναίκα και έναν από τους άντρες αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον Olubunmi-Adewole.

Η σορός του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία, που τον περιέγραψε ως «θαρραλέο, καλό και ανιδιοτελή νεαρό άντρα».


Μια σελίδα GoFundMe έχει δημιουργηθεί για να στηριχτεί η οικογένειά του.