Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «τις ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» και «ο διάλογος θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία απελευθέρωσαν 650 πρόσωπα που είχαν αιχμαλωτίσει κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύγκρουσης, όπως δήλωσε απόψε μια πηγή προσκείμενη στην ουκρανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας τους αριθμούς που έδωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Ο αρχηγός του κράτους της Ουκρανίας είπε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαριούπολη, ότι το Κίεβο «πέτυχε να απελευθερωθούν 1.200 πρόσωπα» (σ.σ. και όχι 12.000 όπως αναφέρθηκε εκ παραδρομής) μετά τη σύναψη της εκεχειρίας στο Μινσκ.

Όπως ανέφερε όμως μια πηγή που πρόσκειται στην προεδρία, ο Ποροσένκο αναφερόταν στον συνολικό αριθμό των προσώπων που έχουν πιάσει αιχμαλώτους οι αντάρτες.

Οι αυτονομιστές έχουν απελευθερώσει μέχρι στιγμής 648 πρόσωπα, είπε η πηγή αυτή υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ενώ άλλα 500 πρόσωπα πρόκειται να απελευθερωθούν προσεχώς.