Η κυπριακή κυβέρνηση όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της Κυριάκος Κούσιος χαιρετίζει τις δηλώσεις από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι προτίθεται να εμπλακεί ενεργώς διπλωματικά στην προσπάθεια να υποβοηθηθεί το έργο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης, στις παραμέτρους που καθορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι: «Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, αποδεικνύουν την ορθότητα της σημασίας που απέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του, στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ».

«Οι προσωπικές σχέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο και στο παρελθόν στις προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού και γνωρίζει άριστα το πρόβλημα, όπως και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ευελπιστούμε ότι θα είναι υποβοηθητικές στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι, επίσης, σημαντικό να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ενώπιον της αμερικανικής Βουλής ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας ενεργειών της Τουρκίας, που κατά την κρίση των ΗΠΑ, όπως είπε, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο ή δεσμεύσεις που έχει η Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ» σημείωσε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του να συνεργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο, ώστε να πετύχει η νέα προσπάθεια του γγ των ΗΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα τα πέντε μόνιμα μέλη, όπως είναι και οι ΗΠΑ» επεσήμανε ο Κυριάκος Κούσιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.