Οι πρωτόγνωρες σκηνές που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να μην είναι οι μόνες. Αυτό διότι το FBI εκτιμά ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια και των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς και στην πρωτεύουσα.

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να συμβούν -όπως αναφέρεται- ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Την πληροφορία για όλα τα παραπάνω μετέφερε μέσω του Twitter ένας ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

Νωρίτερα, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν στην Ολομέλεια του Σώματος άρθρο για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου με την κατηγορία της «υποκίνησης ανταρσίας» για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απευθύνθηκε σε ένα πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε πως το Σώμα θα εξετάσει τον νόμο για προσφυγή στην 25η τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν μια αρχική προσπάθεια προώθησης του νόμου στο σώμα.

Παράλληλα, η Πελόζι ανέφερε πως έπειτα από αυτή τη διαδικασία, οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν για την παραπομπή Τραμπ. Εάν εγκριθεί η διαδικασία, ο απερχόμενος πρόεδρος θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία της χώρας που θα παραπεμφθεί για δεύτερη φορά.

Έκλεισε «λόγω απειλών» το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου

Παράλληλα, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω συνεχιζόμενων απειλών από ομάδες, οι οποίες ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 του μηνός.

Στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της (https://www.nps.gov/nama/learn/management/wamoclose.htm) η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν την πιθανή διαταραχή των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολλές περιοχές του πάρκου National Mall.

Από σήμερα μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου σταματούν οι ξεναγήσεις στο Μνημείο του Ουάσινγκτον. Ενδέχεται επίσης να διακόπτεται προσωρινά η πρόσβαση σε οδικούς άξονες, σε χώρους στάθμευσης και στις τουαλέτες του πάρκου «για να προστατευθούν η δημόσια ασφάλεια και οι πόροι του πάρκου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS