Η Βρετανία άρχισε σήμερα τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer και BioNTech και έγινε η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε να εμβολιάζει τον γενικό πληθυσμό της.

Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τη Βρετανία και ο υπουργός Υγείας της Ματ Χάνκοκ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στον αέρα, βλέποντας τις εικόνες του πρώτου άντρα στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, του 81χρονου Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τόσους ανθρώπους» είπε για να συμπληρώσει πως «σε κάνει περήφανο που είσαι Βρετανός».

Η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 εκτός του πλαισίου των δοκιμών, μετά την κλινική έγκρισή του.

Ο δεύτερος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο είναι ένας 81χρονος άντρας που ονομάζεται Ουίλιαμ Σαίξπηρ, όπως δηλαδή και ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας.

Μπόρις Τζόνσον: Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η επιδημία, αλλά θα πάρει χρόνο

H διάθεση του εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η επιδημία της COVID-19 στη χώρα, αλλά είναι μακρά η διαδικασία έως ότου ηττηθεί τελείως ο νέος κορονοϊός, δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την έναρξη σήμερα των εμβολιασμών κατά της νόσου αυτής στη χώρα του και συνέστησε προσοχή.

«Σταδιακά θα υπάρξει τεράστια, τεράστια διαφορά. Όμως τονίζω σταδιακά, καθώς δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν έχουμε νικήσει ακόμη αυτόν τον ιό», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι απίστευτο που έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες», έσπευσε να προσθέσει.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τεράστια πρόοδο στον αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του νέου κορονοϊού», σημείωσε.

«Ωστόσο ο μαζικός εμβολιασμός θα πάρει χρόνο», προειδοποίησε και κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη Βρετανία.