H γερμανική αστυνομία ερευνά μια παράξενη υπόθεση εξαφάνισης ενός φαλλικού αγάλματος από βουνοπλαγιά της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την «Allgaeuer Zeitung», το 2 μέτρων και 200 κιλών ξύλινο άγαλμα σε σχήμα φαλλού κόπηκε με τσεκούρι το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι έστεκε εδώ και χρόνια αγέρωχο στο όρος Grunten, στα νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Δεν είναι γνωστό ποιος το σκάλισε και το έστησε εκεί πριν από 4-5 χρόνια, ήταν πάντως αξιοθέατο της περιοχής και πόλος έλξης τουριστών στο ψηλό βουνό των 1.738 μέτρων. Ακόμα και στο Google Maps μπορούσες να το βρεις ως «πολιτιστικό μνημείο».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το άγαλμα μπορεί να ήταν ένα χυδαίο δώρο γενεθλίων. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το σκάλισε μια ομάδα φίλων για να σκαρώσει μια φάρσα σε ένα μέλος της παρέας.

Όταν εκείνος αρνήθηκε το δώρο τους, το μετέφεραν ψηλά στο βουνό για να μπορούν όλοι να το θαυμάζουν.

Η αστυνομία της τοπικής βαυαρικής κωμόπολης ανακοίνωσε χθες πως ερευνά το γεγονός της εξαφάνισης, δεν είναι ωστόσο γνωστό τι θα κάνουν αν βρουν τους δράστες.

«Δεν ξέρουμε καν αν είναι ποινικό αδίκημα ή όχι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αστυνομικού σώματος Holger Stabik στην «Allgaeuer Zeitung». Προσθέτοντας πως δεν είναι επίσης γνωστός ο ιδιοκτήτης του αγάλματος, που ζημιώθηκε με την εξαφάνισή του.

«Ντροπή» χαρακτήρισε πάντως ο δήμαρχος Nikolaus Weissinger την εξαφάνιση του ιδιαίτερου μνημείου