Μπορέλ για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια: Θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή

«Δεν πρέπει να πραγματοποιούνται ενέργειες που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις» επεσήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ


ΚΟΣΜΟΣ
0:56
16/11/2020
Μπορέλ για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια: Θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή
5
loading

Τη λύπη της για τις ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια  εκφράζει η ΕΕ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις σημερινές ενέργειες σχετικά με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων και για δηλώσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως».

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ σημειώνει ότι «ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, διμερώς και πολυμερώς, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ».

«Η ΕΕ επιβεβαίωσε τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως στα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992). Δεν πρέπει να πραγματοποιούνται ενέργειες που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις», επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι «οι σημερινές εξελίξεις στα Βαρώσια έρχονται σε μια στιγμή που συνεχίζονται οι προσπάθειες δημιουργίας χώρου για διάλογο και απαιτείται η ταχεία επανάληψη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για μια συνολική διευθέτηση και επανένωση με βάση την επιτευχθείσα πρόοδο μέχρι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων και στην εξεύρεση μόνιμων λύσεων».

Τέλος, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι «η ΕΕ έχει δεσμευτεί πλήρως για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και για την επανένωση που βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar SER 30

  αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως»......ΜΠΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕΣΤΕ ΤΡΩΤΕ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΧΟΝΤΡΟΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΧΟΝΤΡΟΣΥΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΧΟΝΤΡΟΜΙΛΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΡΙΞΕΤΕ ΠΟΙΝΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΩΛΟΜΑΓΑΖΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ .

 2. avatar 123654

  Χαιδεψτε τον κο Ερντογάν...Ευρωπαίοι συνέτεροι. Δεν έχετε διδαχτεί τιποτε.
  Μα είναι δληλωσεις αυτές επίσημου της ΕΕ.??
  Ελεος!

 3. avatar μλμλμλ,

  Δε βαρέθηκες ρε να λυπάστε? Άντε παίξε με τίποτα άλλο!

 4. avatar PKWV

  Νέες νερόβραστες δηλώσεις από την ΕΕ. Αυτές είναι που δίνουν το δικαίωμα στην ημίτρελη σμμορία του Ερντογάν να γράφουν στα παλιά τους παπούτσια όλες τις αποφάσεις και συμφωνίες. Ας το πάρουμε απόφαση. Η ΕΕ είναι μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στον πλανήτη τα τελευταία 200 χρόνια. Τα ψέματα που λένε για τη δύναμή της δεν πείθουν πλέον κανένα.

 5. avatar Ρε παιδιά , λυπάστε μιά, λυπάστε δυό, λυπάστε τρεις….

  Και ούτω καθεξής! ...Θα πάθετε τίποτα στο τέλος από την ... πολύ λύπηση και όχι τίποτα άλλο , αλλά λυπόμαστε και εμείς που σας βλέπουμε να ...λυπάστε και προκοπή δεν βλέπουμε και ο ... σαλταρισμένος σουλτάνος από την μεριά του, μόνο λυπημένος δεν αισθάνεται από την δική σας ... λύπη και αλωνίζει ανενόχλητος και βαράει.... αλύπητα ! Εντάξει; Άντε να το πάμε το πράγμα και κανα βήμα παρακάτω γιατί στο τέλος ούτε να ... λυπηθούμε δεν θα μπορούμε και τα αντικαταθλιπτικά στην προκειμένη περίπτωση δεν δρουν....Κατανοητό ;
  -Mg1-

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει