Τα χέρια των αγαπημένων της ανθρώπων βρίσκονται στο πρόσωπο της. Η οικογένεια της προσφέρει ένα χάδι στην νεαρή Κίρλι Εντγουαρντς, την ώρα που η ίδια καρφώνει το βλέμμα της στο φακό. Κι όλα αυτά, λίγο πριν το τελευταίο «αντίο» της. Η φωτογραφία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που έγινε στο Σίδνεϊ.

Η εικόνα ανήκει στον φωτογράφο Τζο Γουίγκνταλ και ελήφθη τον Νοέμβριο του 2012, όπως αναφέρει η «Daily Mail». Λίγες ημέρες αργότερα η Κίρλι πέθανε. Όταν το κορίτσι ήταν 12 ετών προσεβλήθη από μια ασθένεια που της προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο και χρειαζόταν 24ώρη περίθαλψη από την μητέρα της και τον πατέρα της. Στην βραβευμένη εικόνα εκτός από τα χέρια των γονιών, είναι απλωμένα στο πρόσωπό της και τα χέρια των έξι αδελφών της.

Oι υπόλοιπες φωτογραφίες που κέρδισαν βραβεία

«Η ζωή σε μια βαλίτσα». Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Ρίτσαρντ Γουεϊνράιτ για τη φωτογραφία του στην οποία απεικονίζεται η μοναδική βαλίτσα που μπορούσε να πάρει μαζί της μια οικογένεια από τη συριακή πόλη Χομς ξεκινώντας το ταξίδι της προς την Ιορδανία. Το σπίτι και ο φούρνος που είχαν στη Συρία καταστράφηκαν και έτσι μόνη λύση που τους απέμεινε ήταν η ξενιτιά.

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η Χέδερ Τικόσκι για τη φωτογραφία της γυναίκας που αντιμετωπίζει κατάματα τη νέα εικόνα του σώματος της αφότου υπεβλήθη σε μαστεκτομή.

Διαφημιστικές πινακίδες στο Κάιρο.

Καπνός και τέφρα βγαίνουν από το ενεργά ηφαίστεια Μάουντ Μπρόμο και Μάουν Σεμερού της Ινδονησίας.

Αγόρι ενάντια στον άνεμο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην ακτή Κουγκ στην Αυστραλία.

Ξανά στην Αυστραλία, φωτογραφία… εξοχής στο Κόδριγκτον.

Ένα παιχνίδι με λάμπες υγραερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Κοριτσάκι νοσηλεύεται σε ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, τυλιγμένο με ισοθερμικές κουβέρτες, μετά τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη.

Ένα… ρετρό ζευγάρι.