Η Εθνική Ένωση Δικαστών της Βραζιλίας ερευνά επισήμως τα καμώματα ενός δικαστή σε μια υπόθεση βιασμού, όταν άφησε τον δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορουμένου να κάνει τη ζωή κόλαση στο φερόμενο θύμα, παραγγέλλοντάς τη στο τέλος να «σκουπίσει τα κροκοδείλια δάκρυά της».

Ο δικαστής Rudson Marcos όχι μόνο τα επέτρεψε όλα αυτά, αλλά απάλλαξε στο τέλος από τις κατηγορίες για βιασμό τον επιχειρηματία Andre Aranha, φέρνοντας στο κατόπι του την Ένωση Δικαστών.

Η οργάνωση Intercept Brasil κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τη δίκη εξ αποστάσεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων, όπου εμφανίζεται ο δικηγόρος Gaston da Rosa Filho να επιτίθεται φραστικά στο θύμα Mariana Ferrer, για μια υπόθεση βιασμού που έλαβε χώρα σε θέρετρο της Βραζιλίας στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Η Ferrer ισχυρίζεται ότι ο Aranha τη βίασε, ενώ εκείνος λέει πως η influencer του Instagram συναίνεσε. Ο δικηγόρος υπεράσπισης έφτασε στο σημείο να δείξει φωτογραφίες της κοπέλας από τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά μέσα, ώστε να πείσει για την προκλητικότητα των ρούχων και των εμφανίσεών της.

«Ζητώ από τον Θεό να μη βρει ο γιος μου μια γυναίκα σαν εσένα», είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης, «το μικρό σόου που έχεις στήσει θα καταλήξει εκεί, στο Instagram, για να σου φέρει κι άλλους followers. Ζεις από αυτό. Έλα, Mariana, ας είμαστε ειλικρινείς, πες την αλήθεια».

Ο μεγαλοδικηγόρος έκανε πραγματικό σόου, μιλώντας για τα σκοτεινά οικονομικά κίνητρα της κοπέλας και δείχνοντας κι άλλες φωτογραφίες που την εμφάνιζαν με μπικίνι.

Εκείνη «έσπασε» τελικά και έβαλε τα κλάματα και ο δικηγόρος χτύπησε ξανά, λέγοντάς της να σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα.

«Σας παρακαλώ, ακόμα και κατηγορούμενοι, ακόμα και δολοφόνοι, δεν τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται σε μένα», είπε η Ferrer στον δικαστή, ο οποίος κάλεσε σε ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Η αστυνομία ανακάλυψε σπέρμα και αίμα του Aranha στα ρούχα που φορούσε η κοπέλα τη νύχτα της σεξουαλικής επίθεσης. Ο επιχειρηματίας απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν ο δικαστής έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της Mariana.

Το υλικό που ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα υπέπεσε στην αντίληψη του ανώτατου δικαστή Gilmar Mendes, ο οποίος καυτηρίασε τη συμπεριφορά τόσο του Marcos όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης, καλώντας σε πειθαρχική έρευνα:

«Οι σκηνές κατά την ακρόαση της Mariana Ferrer είναι αποτρόπαιες», έγραψε στο Twitter, «το ποινικό σύστημα πρέπει να είναι ένα φιλικό εργαλείο, όχι βασανισμού και εξευτελισμού»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.