Για «μεροληπτική επίθεση» στις εκλογές στην Πενσιλβάνια, στις ψήφους και στη δημοκρατία κατηγόρησε ο κυβερνήτης της πολιτείας τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τον ισχυρισμό για νοθεία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο κυβερνήτης Τομ Γουλφ υπογράμμισε ότι η πολιτεία του εργάζεται σκληρά για να καταμετρήσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιστολικές ψήφους.

Ο Τραμπ κατηγόρησε σήμερα το πρωί τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ότι προσπαθούν να «κλέψουν» τις προεδρικές εκλογές σε μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο η πλατφόρμα έβαλε την επισήμανση για εν δυνάμει «παραπλανητικό» περιεχόμενο.

«Ας είμαστε σαφείς: Αυτή συνιστά μια μεροληπτική επίθεση στις εκλογές στην Πενσιλβάνια, στις ψήφους μας και στη δημοκρατία» δήλωσε ο Γουλφ σε μήνυμά του επίσης στο Twitter.

«Οι κομητείες μας εργάζονται ακούραστα για να επεξεργαστούν τις ψήφους το ταχύτερο δυνατό ΚΑΙ με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Η Πενσιλβάνια θα έχει μια δίκαιη εκλογική διαδικασία και θα καταμετρήσουμε κάθε ψήφο» σημείωσε.

Η Πενσιλβάνια, μια κρίσιμη πολιτεία όσον αφορά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, είχε ακόμη στις 09:25 ώρα Ελλάδος περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο ψήφους να καταμετρήσει, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα από αυτήν αναμένονται αργότερα αυτήν την εβδομάδα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι προβλέψεις σήμερα το πρωί για νίκη του Τραμπ σε Φλόριντα, Οχάιο και Τέξας, εξανέμισαν τις ελπίδες του Τζο Μπάιντεν για μια νίκη του από νωρίς, όπως ήλπιζε, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο ο Δημοκρατικός υποψήφιος σημείωσε νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ότι βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για να είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, καθώς προσβλέπει σε μια νίκη του σε τρεις σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι και η Πενσιλβάνια.

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως αναμένει «να νικήσουμε στην Πενσιλβάνια».

Ο 77χρονος Μπάιντεν προσβλέπει σε νίκη του στο Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και την Πενσιλβάνια, πολιτείες όπου η καταμέτρηση των ψήφων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ωρών ή ημερών.