Μήνυμα προς τον αυστριακό λαό απηύθυνε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης: Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ήταν σαφώς μια ισλαμιστική επίθεση, η τρομοκρατία οδηγείται από το μίσος για τον τρόπο ζωής μας, σε αυτό το μίσος δεν πρόκειται να δώσουμε χώρο, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας.

Το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας είναι σήμερα έρημο από κόσμο ενώ περιοχές του παραμένουν αποκλεισμένες.

Τέσσερα θύματα και ο δράστης σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, αρκετοί τραυματίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε ο καγκελάριος στο μήνυμα του, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως σημείωσε, συχνά η Αυστρία θεωρείται «το νησί των ευλογημένων», γνωρίζουμε τη βία και την τρομοκρατία από την ειδησεογραφία από το εξωτερικό, «ωστόσο αυτή η νύχτα, που άνθρωποι έπεσαν θύματα ενός τρομοκρατικού πλήγματος, θα περάσει στην ιστορία μας».

Ο καγκελάριος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για «μίσος για τις θεμελιώδεις αξίες, μίσος για τη δημοκρατία και μίσος για τον τρόπο ζωής μας» και τόνισε πως δεν θα επιτρέψουμε να μας εκφοβίσουν οι τρομοκράτες.

Θα υπερασπιστούμε τις βασικές μας αξίες με όλη μας τη δύναμη, θα κυνηγήσουμε τους δράστες κι εκείνους που βρίσκονται πίσω τους και θα τους τιμωρήσουμε «δίκαια», προειδοποίησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πέσει στην «παγίδα» τους.

«Η τρομοκρατία θέλει να διασπάσει την κοινωνία» ο εχθρός δεν είναι ούτε πληθυσμιακή ομάδα ούτε μέλος θρησκευτικής κοινότητας, «ο εχθρός μας είναι ο εξτρεμισμός και οι τρομοκράτες, δεν πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά για έναν αγώνα ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα» επισήμανε στο μήνυμα του ο καγκελάριος της Αυστρίας.