Δεκαπέντε σεξουαλικά τελετουργικά ανά τον κόσμο

Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας


ΚΟΣΜΟΣ
10:58
31/03/2014
Δεκαπέντε σεξουαλικά τελετουργικά ανά τον κόσμο
35
loading

Στις μέρες μας το φλερτ και το «τελετουργικό ζευγαρώματος» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους συνήθως συνοδεύεται -αρκετά συχνά- από το εξής σκηνικό: βρίσκεστε μέσα σε ένα μπαρ -συνήθως μαζί με κάποιο φίλο σας- και ελπίζετε ότι ανάμεσα στους αγνώστους που σας περιβάλλουν θα βρεθεί κάποιος/α που θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον.

Ακολουθεί το κέρασμα ενός ποτού, η πρώτη γνωριμία και η… ελπίδα ότι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει –κάποια στιγμή- στην κρεβατοκάμαρα του ενός από τους δύο.

Τι συνέβαινε όμως στο παρελθόν, σε διαφορετικούς πολιτισμούς; Και τι ισχύει μέχρι τις μέρες μας σε κάποιους άλλους;

Δείτε παρακάτω μια λίστα με «σεξουαλικά τελετουργικά» ανά τον κόσμο, όπως τα συγκέντρωσε η Kate Hakala για την ιστοσελίδα nerve.com:

1.
Στη Χαβάη όλοι έδιναν κάποιο όνομα στα γεννητικά τους όργανα, είτε ανήκαν στα βασιλικά στρώματα, είτε στους απλούς θνητούς. Τα σεξουαλικά όργανα περιγράφονταν τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά. Τα «mele ma‘is» (τα τραγούδια για τα γεννητικά όργανα) αποτελούσαν ένα τρόπο εορτασμού για τις γενιές που επρόκειτο να έρθουν.

2.
Στη φυλή Sambian της Νέας Γουινέας τα νεαρά αγόρια κρατούνται μακριά από τις γυναίκες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο πρέπει να προβαίνουν σε… στοματικό έρωτα και να καταπίνουν το σπέρμα των πιο ισχυρών πολεμιστών της φυλής τους. Αυτό θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης και ανάπτυξής τους.

3.
Στη φυλή Trobriander της Παπούας Νέας Γουινέας, τα παιδιά αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές από την ηλικία των 6-12 ετών. Οι γυναίκες είναι το ίδιο ενεργές σε ό,τι αφορά την επιδίωξη της σεξουαλικής συνεύρεσης, καθώς δεν υπάρχει κοινωνικό στίγμα γύρω από αυτό.

4.
Ορισμένοι αναφέρουν ότι στην αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι πίστευαν ότι η άμπωτη και η ροή του Νείλου προκαλούνταν από την εκσπερμάτιση του θεού Atum. Λόγω αυτής της πεποίθησης, οι φαραώ αυνανίζονταν στο ποτάμι.

5.
Η ομοφυλοφιλία κατείχε σημαντική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα, το σεξ ανάμεσα σε μεγαλύτερης ηλικίας άντρες και νεαρά αγόρια πίστευαν ότι ήταν ένας τρόπος μετάδοσης της σοφίας του γηραιότερου και προετοιμασίας του νεότερου για την ετεροφυλόφιλη ζωή του.

6. Στο λαό των Guajiro στην Κολομβία, αν μια νεαρή γυναίκα σκοντάψει σε έναν άντρα ενώ χορεύει κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού χορού, πρέπει να κάνουν σεξ.

7. Η ανδρική ομοφυλοφιλία και οι γάμοι μεταξύ του ιδίου φύλου υπήρχαν επί αιώνες στη φυλή Siwa της Αιγύπτου. Μάλιστα, αν ένας άντρας δεν είχε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, θεωρούνταν παρίας.

8. Το μικρό νησί Inis Beag, έξω από τις ακτές της Ιρλανδίας, θεωρείται μία από τις πιο καταπιεσμένες κοινωνίες όλου του κόσμου. Οι ενήλικες φοράνε τα εσώρουχά τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ δεν κάνει καλό στην υγεία τους.

9.
Στο νησί Mangaia του Νότιου Ειρηνικού οι άνθρωποι λαμβάνουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση –και όχι μόνο- από πολύ μικρή ηλικία. Τα αγόρια ξεκινούν να κάνουν σεξ από τα 13 τους με μεγαλύτερες γυναίκες, οι οποίες τους μαθαίνουν πώς να ικανοποιούν μια γυναίκα.

10. Στο χωριό Mehinaku της Βραζιλίας, οι άντρες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για να κερδίσουν τις γυναίκες και να κάνουν σεξ μαζί τους, προσφέροντάς τους δώρα με… ψάρια.

11. Τα μέλη της φυλής Kreung στην Καμπότζη χτίζουν «ερωτικές φωλιές» για τα κορίτσια τους όταν φτάνουν στα μέσα της εφηβείας τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη «φωλιά» πηγαίνουν διαφορετικά αγόρια, μέχρι το κορίτσι να αποφασίσει ποιος της κάνει.

12. Στο Μεσαίωνα η εκκλησία υπαγόρευε ότι ο μόνος σωστός τρόπος σεξ ήταν η ιεραποστολική στάση.

13. Οι Aweikoma στη Βραζιλία χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για να περιγράψουν την έννοια «σεξ» και «φαγητό».

14. Ορισμένες φυλές των Ιμαλαΐων πιστεύουν στην πολυανδρία, όπου τα αδέρφια μοιράζονται μία σεξουαλική σύντροφο.

15. Στα νησιά Marquesas θεωρούνταν φυσιολογικό να παρακολουθείς το σύντροφό σου να… κάνει σεξ με κάποιον άλλο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Στην αρχαία Αθήνα το να είσαι ομοφυλόφιλος είχε τις εξής επιπτώσεις: Δεν μπορούσε να γίνει ένας απο τους 9 άρχοντες
  Ούτε ιερέας
  Ούτε δικηγόρος δημοσίων δικώνή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω απο τα όριά της,είτε με κλήρο είτε με εκλογή
  Ούτε να μυηθεί στα ιερά μυστήρια
  Ούτε να στέλνεται ώς κύρηκας
  Ούτε να λέει τη γνώμη του(η γνώμη του σε δίκες είχε μηδενική αξία)
  Ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές
  Ούτε να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίες
  Ούτε να περιφέρεται στην δημόσια αγορά (αυτό ισχύει για αυτόν που ήταν «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος).
  Ο παραβάτης των παραπάνω τιμωρείτο με την ποινή του θανάτου. Ο ομοφυλόφιλος στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Σήμερα η λέξη είναι Oμοφυλοφιλία που είναι μια ουδέτερη λέξη χωρίς αρνητικό πρόσημο.Στην Αρχαία Ελλάδα η λέξη ήταν: Κιναιδισμός=Κινεί την Αιδώ(ντροπή) σε νεοελληνική μετάφραση ο ψεφτίλας.

 3. avatar Βασίλειος ο Β’

  Στην Αρχαία Αθήνα σύμφωνα με τους νόμους του Μέγα Νομοθέτη Σόλων που μας έχουν διασωθεί, οι κίναιδοι έπρεπε να δηλώσουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι και έχαναν το δικαίωμα ψήφου ή εκλογής σε δημόσιο αξίωμα.Επίσης η μαρτυρία τους δεν μετρούσε στα δικαστήρια και απαγορευόταν να περάσουν κοντά από ναό γιατί η παρουσία τους θεωρούνταν προσβλητική για τους θεούς.Εάν κάποιος προσπαθούσε να αποκρύψει την ομοφυλοφιλία του η ποινή ήταν θάνατος με κώνειο.Συχνά όταν μαθευόταν η ενοχή του κίναιδου, ο ένοχος προτιμούσε να αυτοκτονήσει παρά να υποστεί τον δια κωνείου θάνατο.Αυτά στην Αθήνα που ήταν σχετικά ανεκτική με τους κίναιδους.Στην Σπάρτη οι ποινές ήταν πολύ αυστηρότερες.

  1. avatar spylab

   -WILLIAM ARMSTRONG PERCY III, « Pederasty and Pedagogy in Archaic Greece », κεφ. IV « Situational Homosexuality and Demography », (Βοard of Trusters of the Illinois, 1996, manufactured in the United States of America).
   -E. BETHE, « die dorischhe Knabenlieben, ihre Ethic, ihre Idee », στο Rhein, Museum, (1907).
   -C. CALAME, Les choeurs...
   -EVA CANTARELLA, « Οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας », κεφάλαιο VI « Ομοφυλοφιλία και Ερωτας », (εκδόσεις Παπαδήμας, Αθήνα 1998).
   -COHEN DAVID, « Law Sexuality and Society The enforcement of Morals in Classical Athens », κεφ. VII « Law, social control, and homosexuality in Classical Athens », (Cambridge University Press 1991).
   -G. DEVEREUX, « The Nature of Sapphos Seizure in fr. 31 LP as Evidence of her Inversion », Class. Quartely, 20, 1970.
   -K. DOVER, « Greek homosexuality », (London, 1978).
   -R. FLACELIERE, « L amour en Grece », (Paris, 1971).
   -B. GENTILI, «Le vie di eros nella poesia dei tiasi< femminili e dei simposi » στο έργο « Poesia e pubblico nella Grecia antica », (Bari, 1984). -L. GERNET, « Anthropologie de la Grece ancienne », (Paris, 1968). -H. JEANMAIRE, « Couroi et Couretes », (Lille, 1939). -B. LINCOLN, « Diventare dea », (Milano, 1983). -ΠΛΑΤΩΝΑ, Συμπόσιο, έκδοση Ακαδημίας Αθηνών, (Αθήναι, 1949), μτφρ. στη νεοελληνική του Ιω. Συκούρτη. -Β. SERGENI, « L homosexualite dans la mythologie grecque », (Paris, Payot, 1984). -Α. VAN GENNEP, « Les rites de passage », (Paris, 1909).

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Από τα 100 .000 βιβλία που έχουν γράψει οι ξένοι υμνώντας τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό εσύ μας διαφημίζεις 14 που έχουν γράψει ομοφυλόφιλοι.Μα πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι εργαστήρι κατασκόπων?Και το Συμπόσιο του Πλάτωνα εγώ το έχω διαβάσει, εσύ απλά το έκανες αντιγραφή-επικόλληση.

 4. avatar spylab

  Θα προτεινα το βιβλιο ΓΑΜΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  του carola reinsberg που εχει και ολες τις βιβλιογραφικες αναφορες.

 5. avatar sailor

  έχετε καμμιά πηγή για την "διαδεδομένη" ομοφυλλοφυλία στην Ελλάδα ή μόνο τις ταινίες του χόλυγουντ????Και σήμερα οι ζωγράφοι/ποιητές είναι αδερφές αλλά αυτό δν σημαίνει οτι ειναι διαδεδομένη και είμαστε όλοι..!!!'αντε με τα ανιστόριτα σας...διαβάστε νόμους Σόλωνα...και μετά κάντε "ρεπορτάζ"

  1. avatar darvin_50

   Τι εγινε ναυτακι (του γλυκου νερου)? Σου θιξανε τη καταγωγη? Κριμα! Πες τους ντε εσυ την αληθεια..με στοιχεια! (αν χρειαστεις βοηθεια ζητα απ τον ..μυγδαλα. Αυτος εχει πληρες αρχειο) Οτι οι..αρχαιοι ημων προγονοι ουδολως ... ζαχαρωνανε το λουκουμα!

  2. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

   το οτι ηταν διαδεδομενη ειναι δεδομενο. Τοσες αναριθμητες παραστασεις σε αγγεια δε σου φτανουν? Αλλωστε σε ολους τους πολιτισμους ηταν "διαδεδομενη" αφου ομοφυλοφιλοι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα οποτε σε ολες τις κοινωνιες υπαρχει και θα υπαρχει η ομοφυλοφιλια. Το θεμα ειναι οτι δεν ηταν σε καμια περιπτωση ουτε καμαρι , ουτε κατι το επιθυμητο οπως πολλες φορες αφηνεται να εννοειθει απο καποιους. Απλα ηταν αποδεκτο ή τουλαχιστον πιο αποδεκτο απο οτι στον Χριστιανικο κοσμο και φυσικα οχι σε ολες τις πολεις , σε καποιες υπηρχαν αυστηροι νομοι κατα της ομοφυλοφιλιας ειδικα μεσα στο στρατευμα (πχ Σπαρτη). Και αν η ομοφυλοφιλια δεν ηταν τοσο κατακριτεα , η θυληπρεπεια δηλαδη οι ομοφλοφιλοι που ηταν πολυ θηλυπρεπεις (οι ξεφωνημενες που λεμε σημερα) ηταν κατι που δεν ηταν σε καμια περιπτωση επιθυμητο. Γενικα η αντιληψη για την ομοφυλοφιλια πριν τις Αβραμικες Θρησκειες ηταν απο ουδετερη και αδιαφορη εως απλα κατακριτεα και ενοχλητικη. Ουσιαστικα δε διαφερει σε πολλα πραματα απο τη σημερινη εποχη που πλεον ειναι αποδεχτη ως συμπεριφορα και δεν υπαρχει πλεον ο κοινωνικος αποκλεισμος και ολα αυτα που τραβαγαν οι γκευ τοσους αιωνες στο χριστιανικο κοσμο. αλλα ακομα ενοχλει σε καποια πραματα και οσο ανοιχτομυαλος και να εισαι και οσο και να μη σε ενοχλον οι γκευ, έ αμα ο γιος σου βγει γκευ δε θα ανοιξεις και σαμπανιες.

   1. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

    Κομμουνιστη:Σωστη τοποθετηση εκτος ισως από το διαδεδομενο.Εάν σημερα υποθεσουμε ότι οι ομοφυλοφιλοι είναι ένα ποσοστο ας πουμε τυχαια δεκα τοις εκατο γιατι τοτε να ηταν μεγαλυτερο;Και όπως λεει και ο sailor ουτε και γω εχω διαβασει τιποτε σχετικα

   2. avatar sailor

    "το οτι ηταν διαδεδομενη ειναι δεδομενο"....δεδομένο σύμφωνα με ποιον, πότε???ή απλά επειδή το λένε όλοι, έτσι θα είναι???φυσικά και υπήρχε αλλά απο αυτό μέχρι να φτάσουμε να λέμε οτι ήταν και διαδεδομένη είναι ένα ωκεανός δρόμος και πολύ αυθαιρεσία..!!!άλλωστε αν όπως λέ ήταν διαδεδομένο πώς γίνεται να υπήρχαν νόμοι περι του αντιθέτου???πως αυτό ταιριάζει στην όλη κοσμοθεωρία αυτή???

 6. avatar Eliza

  Ωρες ωρες διαβαζω τα σχολια και νομιζω οτι τα γραφουν 10χρονα παιδακια... Αλλα μετα σκευτομαι οτι τα 10χρονα παιδακια παραειναι ωριμα για τετοιου ειδους σχολιασμο.

 7. avatar Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς

  Έλεος πια με την ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. "Συκοφαντείτε - συκοφαντείτε, όλο και κάτι θα μείνει - Γκέμπελς"

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Για ποιο λόγο θεωρείς συκοφαντία την αναφορά σε διαφορετικές σεξουαλικές πρακτικές εναρμονισμένες με τα κραταιά ήθη της εποχής; Ή θεωρείς ότι η πιθανότητα να ήταν και λίγο "τρελλές" (που δεν ήταν, το αναφορικό πλαίσιο ήταν εντελω΄ς διαφορετικό) οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" αναιρεί ή μειώνει όλα τα επιτεύγματά τους;

 8. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

  Βλεπω παντως πως ολοι οι λαοι αποδέχονται το σεξ με τον έναν η τον άλλο τροπο.Μονον οι ορθοδοξοι πηγαν κοντρα στην φυση και διδασκαν την αγαμια,οι μεν γυναικες καλογριες να υπανδρευθουν τον ιησουν οι δε ανδρες να απεχουν από κάθε ...σατανικο πειρασμο,ετσι πολλοι εξ αυτων την εκοψαν και την πεταξαν στα σκυλια.Ο μεγαλύτερος τέτοιος διδάξας ηταν ο παραφρονας ωριγενης και οι καλοι χριστιανοι βασιζοταν πολύ στα συγγραματα που εγραφε μεχρι περιπου το εξακόσια μ.χ.οπου σε μια συνοδο τον αποκυρηξαν.Η αγαμια βεβαια παρεμεινε

  1. avatar Βασίλειος ο Β’

   Όσοι είναι φτιαγμένοι για την παρθενία να παραμείνουν παρθένοι.Όσοι είναι φτιαγμένοι για το ιερό μυστήριο του Γάμου να υπανδρευθούν.Αυτό είπε ο Χριστός και όχι αυτά που λες εσύ φύλακα της κόλασης(Κέρβερος).

   1. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

    Βασιλειε Β:παρ ολο που εισαι μαχητικος δεν μπορεις να τινάξεις από πανω σου τον ζυγο του κυριου σου ιεχωβά.Εδω δεν μιλαμε για γαμο αλλα για το καλεσμα της φυσης για την επιθυμια του να κανεις ερωτα δηλαδή, κατι που εχει κυνηγησει η ιουδαικη θρησκεια που πιστευεις παρ ολο που εισαι ελληνοψυχος Επισης φυλακες της κολασης είναι κατι δαιμονες με τους οποιους φοβεριζουν τον κοσμο που τους πιστευει για να μεινει στο μαντρι του ιουδαισμου.

    1. avatar filopoimin

     ΚΕΡΒΕΡΟΣ...μαλιστα. Απότι βλέπω κανένα απο τα 3 κεφαλια σου δεν εχει μεσα μυαλό.... Εισαι για να σαι...αντε να σου κανουν κανεναν εξορκισμο γιατι δε σε βλεπω καλα ....

     1. avatar Epicyon

      Μπα, σ' αυτό το επεισόδιο των Fascist Wars εγώ είμαι με τον ΚΕΡΒΕΡΟ.

     2. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

      epicyon Δεν εχω λογια να σ ευχαριστησω

     3. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

      Σε αυτό το Fascist Μenace κι εγώ με τον ΚΕΡΒΕΡΟ είμαι. Λέει το λογικό και το σωστό. Τα σαλεμένα του Βασιλάκη δεν έχουν θέση στο 2014.

     4. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

      Νικ:να παρεις μεγαλο ποπ κορν να το απολαυσεις γιατι θα με δεις κατά Τζημερο μερια Φοιλοπιμην:Δεκτες οι προτασεις για έναν καλο εξορκιστη,ο Νικ θα σπασει ακομη περισσοτερη πλακα.

    2. avatar Nick

     μάγκες πιάστε ποπκορν... δυό χρυσαύγουλα τσακώνονται για τη θρησκεία!

 9. avatar polpasa

  Στη νέα Ελλάδα οι άντρες προσελκύουν ερωτικά τις γυναίκες κουνώντας απλά ένα φουσκωμένο εκκαθαριστικό.

  1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

   Μπααααααααα. Μειωνεις τις Ελληνιδες. Παγκοσμιο ειναι αυτο το φαινομενο και σε ολους τους πολιτισμους που την ασφαλεια και το κυρος και την επιβιωση την εξασφαλιζουν τα χρηματα ή ο υλικος πλουτος τελοσπαντων... και σε ολες τις εποχες. Στους πολιτισμους που δεν υπαρχει χρημα και υλισμος τα καλυτερα γκομενακια τα βγαζουν οι καλυτεροι πολεμιστες πχ ή οι σοφοτεροι αντρες ή οι σαμανοι , ιερεις , γιατροι κτλπ. Ετσι πανε αυτα.

 10. avatar Βασίλειος ο Β’

  Στην Αρχαία Αθήνα σύμφωνα με τους νόμους του Μέγα Νομοθέτη Σόλων που μας έχουν διασωθεί, οι κίναιδοι έπρεπε να δηλώσουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι και έχαναν το δικαίωμα ψήφου ή εκλογής σε δημόσιο αξίωμα.Επίσης η μαρτυρία τους δεν μετρούσε στα δικαστήρια και απαγορευόταν να περάσουν κοντά από ναό γιατί η παρουσία τους θεωρούνταν προσβλητική για τους θεούς.Εάν κάποιος προσπαθούσε να αποκρύψει την ομοφυλοφιλία του η ποινή ήταν θάνατος με κώνειο.Συχνά όταν μαθευόταν η ενοχή του κίναιδου, ο ένοχος προτιμούσε να αυτοκτονήσει παρά να υποστεί τον δια κωνείου θάνατο.Αυτά στην Αθήνα που ήταν σχετικά ανεκτική με τους κίναιδους.Στην Σπάρτη οι ποινές ήταν πολύ αυστηρότερες.

  1. avatar darvin_50

   Βασιλακη... οταν λες αυτα στο σπιτι ή στη παρεα, πες αληθεια! Πεφτουν κατω απ τα γελια ή απλα..κουνανε συγκαταβατικα τα κεφαλια τους?

  2. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Οπότε ο Δίας με το Γανυμήδη προσέβαλλε... τον εαυτό του;

 11. avatar Χρήστος

  Η ομοφυλοφυλία ;ήταν τόσο διαδεδομένη στην Αρχ. Ελλάδα που η λ;έξη ήταν κιναιδισμός - δηλ. κινεί την αιδώ.
  Υπάρχει ένα ώραιό βιβλ;ιό με τίτλο η νομοθεσία στην Αρχ. Ελλάδα. Εκεί διαβάζεις πως εάν στην Σπάρτη έπιαναν έναν ενήλικα εκεί που γυμνάζονταν τα παιδιά, αμέσως τον θαναωναν

  1. avatar e-mitsus

   Και όσο σχολιάζει ο Χρήστος,εσείς παραγγέλνετε.......!!!!!

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    e-mitsus είσαι τρέλα! +100000000

 12. avatar STELLA

  Εφυγα για το χωριο Kreung στην Καμπότζη!!!!!!!

  1. avatar Κι η αλλη πλευρα

   δε χρειάζεται Στελίτσα, άσε απλώς το τηλέφωνο σου....))

 13. avatar spylab

  Να μη δουν το 5 τα διαφορα ορκ μονο :))

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Γιατί, δεν τους έχεις δει να κάνουν γυμνοί αγκαλίτσες στις φωτογραφίες από τα κιτς γυμνάσιά τους;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει