Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον βασικό ύποπτο για την υπόθεση της Μαντλίν. Στο αρκετά επιβαρυμένο ποινικό μητρώο του 43χρονου έρχεται να προστεθεί μία καταγγελία για σεξουαλική επίθεση κατά ανήλικης το 2007 στην Πορτογαλία.

Ο 43χρονος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικές επιθέσεις σε ενήλικα άτομα αλλά και παιδιά, ενώ το 2005 καταδικάστηκε για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας κοντά σε περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και όπως μεταδίδει το Sky news μία κοπέλα από τη Γερμανία, που σήμερα είναι 23 ετών υποστηρίζει ότι στο πρόσωπο του βασικού υπόπτου για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν αναγνώρισε τον άνθρωπο που πριν από 13 χρόνια, τον Απρίλιο του 2007, της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε μια παραλία στην Πορτογαλία. Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε λίγες εβδομάδες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν, στις 3 Μαΐου.

Όπως επισημαίνει η 23χρονη, όταν ήταν 10 ετών και βρισκόταν στην παραλία Σαλέμα, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ την απομόνωσε και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται μπροστά της πριν ο αδελφός και ο πατέρας της κοπέλας αρχίσουν να τον κυνηγούν, χωρίς να καταφέρουν να την πιάσουν.

Η παραλία στην οποία έγινε η επίθεση κατά της 10χρονης απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την Πράια Ντα Λουζ, όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν Μακάν.