Επίτιμοι καλεσμένοι στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ήταν οι Μαρκ και Πατρίσια ΜακΚλόσκι, το ζευγάρι που είχε απειλήσει πριν δυο μήνες με όπλα διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter που πέρασαν μπροστά από την έπαυλή τους στο Σεντ Λούις.

Σε βίντεο που τον Ιουνίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου το ζευγάρι των 60χρονων δικηγόρων εμφανίζονται να κρατούν ο κάθε ένας από ένα όπλο και να σημαδεύουν τους κυρίως μαύρους διαδηλωτές που περνούσαν μπροστά από την έπαυλή τους.

Οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, όμως εναντίον του Μαρκ και της Πατρίσια ΜακΚλόσκι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη χρήση όπλων, τις οποίες ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει «κατάχρηση εξουσίας».

Στην ομιλία τους, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που στις ΗΠΑ έχουν ξεσπάσει εκ νέου διαδηλώσεις αφού αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν Αφροαμερικανό στο Ουισκόνσιν την Κυριακή, οι ΜακΚλόσκι προειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές συνοικίες θα βυθιστούν στην ανομία και το έγκλημα, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που είδατε μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εσάς», κατήγγειλε η Πατρίσια ΜακΚλόσκι μιλώντας μέσω βίντεο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

«Όπου κι αν μένετε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ακραίων Δημοκρατικών», πρόσθεσε μιλώντας την ώρα που στο πλευρό της βρισκόταν ο σύζυγός της.

Για τη συντηρητική δεξιά το ζευγάρι των δικηγόρων απλώς άσκησε ένα θεμελιώδες δικαίωμά του: υπερασπίστηκε την περιουσία του.

Το μήνυμα της Πατρίσια ΜακΚλόσκι απηχεί τις επανειλημμένες κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι εκδικητικές «συμμορίες» καταστρέφουν τις πόλεις, οι δήμαρχοι των οποίων είναι Δημοκρατικοί, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ, που επιθυμεί να κερδίσει τις ψήφους των λευκών γυναικών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δήλωσε ότι «οι νοικοκυρές των προαστίων» επιθυμούν ασφάλεια και ότι οι αν βρεθούν Δημοκρατικοί στον Λευκό Οίκο, οι συνοικίες θα βυθιστούν στο χάος.

Χθες οι ΜακΚλόσκι επέκριναν τις αρχές που άσκησαν διώξεις εναντίον τους, αλλά όχι εναντίον της «εκτός ελέγχου συμμορίας», όπως την αποκάλεσαν. Εξάλλου έχουν τονίσει ότι είχαν δικαίωμα να υπερασπιστούν την περιουσία τους.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τις διώξεις εναντίον των ΜακΚλόσκι «ντροπή».

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπερασπιστεί το ελέω Θεού δικαίωμα κάθε Αμερικανού να προστατεύσει το σπίτι και την οικογένειά του», υπογράμμισε ο Μαρκ ΜακΚλόσκι.