Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του βουλγαρικού κοινοβουλίου για σήμερα έχει ζητήσει ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Ατάκα» Βόλεν Σιντέροφ προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

Με χθεσινές του δηλώσεις, ο αρχηγός των εθνικιστών, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Μιχαήλ Μίκοφ να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του σώματος κατά την οποία να εξεταστούν οι θέσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με το παραπάνω ζήτημα.

Ο κ. Σιντέροφ ζήτησε, επίσης, την εξασφάλιση της μέγιστης διαφάνειας στη συζήτηση και ζωντανή κάλυψη της συνεδρίασης από το βουλγαρικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και τη βουλγαρική ραδιοφωνία.

Υπογράμμισε δε, ότι το κόμμα του εμμένει στην ανάγκη μιας ουδέτερης στάσης από την πλευρά της Βουλγαρίας σε ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως το κόμμα του θα αναγνωρίσει ως νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Υποστήριξε, επίσης, ότι η παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας θα πρέπει να καταδικαστεί.

Ο ηγέτης του «Ατάκα» σημείωσε ακόμη ότι η Βουλή και όχι το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας θα πρέπει να καταλήξει σε μια θέση για το θέμα, που θα αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα των βούλγαρων πολιτών που διαβιούν στην Ουκρανία καθώς και τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα.