Τα καταστήματα λιανικής θα επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα στην Ουαλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του lockdown, ενώ από τις 6 Ιουλίου θα ανοίξουν για τους πολίτες και οι τουριστικές τοποθεσίες, καθώς θα αρθεί ο περιορισμός της μετακίνησης σε απόσταση πέντε μιλίων.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, ανακοίνωσε για τις τουριστικές περιοχές ότι θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα καταλύματα που διαθέτουν πλήρως αυτόνομη κουζίνα και μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των κάμπινγκ που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός από τα καταστήματα λιανικής θα επανεκκινήσει και η αγορά ακινήτων, οι χώροι λατρείας και οι χώροι φύλαξης παιδιών, τηρουμένων των απαιτούμενων κανόνων ασφαλών αποστάσεων και υγιεινής. Από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου θα ανοίξουν, εξάλλου, και τα σχολεία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.