Άλλοι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 264 στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την καταγραφή 157 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — όλοι οι ασθενείς είναι Αιγύπτιοι — με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τις 3.490 περιπτώσεις.

Από το σύνολο αυτό, 870 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως, ενώ άλλοι 1.181 που είχαν προσβληθεί από τον ιό δεν έχουν πλέον συμπτώματα της ασθένειας COVID-19.

Σε δέκα χώρες θα πραγματοποιήσει η Αίγυπτος ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού για πολίτες της που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, από την οποία θα επιστρέψουν Αιγύπτιοι μεθαύριο, Παρασκευή 24 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, αύριο, Πέμπτη, εκατοντάδες Αιγύπτιοι θα επαναπατριστούν από την Φρανκφούρτη, τις Μαλβίδες, την Αλγερία και την Βαρκελώνη.

Την Παρασκευή, πτήσεις επαναπατρισμού Αιγυπτίων θα πραγματοποιηθούν από την Αθήνα, το Βελιγράδι και πάλι την Φρανκφούρτη.

Στις 27 Απριλίου, θα επιστρέψουν Αιγύπτιοι από το Κίεβο.

Στις 28 Απριλίου, θα ακολουθήσει επιστροφή Αιγυπτίων από την Τζακάρτα.

Στις 30 Ιουνίου, η ειδική πτήση επαναπατρισμού θα πραγματοποιηθεί από την Αντίς Αμπέμπα και το Ναϊρόμπι.

Όλοι όσοι επιστρέψουν στην Αίγυπτο, θα αποβιβαστούν κατευθείαν στην πόλη Μάρσα Άλαμ της Ερυθράς Θάλασσας (κάπου 700 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου) όπου και θα παραμείνουν σε απομόνωση 14 ημερών σε ξενοδοχείο, πριν επιστρέψουν στις πόλεις τους.

Ένας νέος θάνατος, 15 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν έναν θάνατο ασθενούς εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με την πτωτική τάση ως προς την εξάπλωση της πανδημίας να συνεχίζεται.

Παρά την επιβράδυνση, η Μπανγκόκ τηρεί επιφυλακτική στάση. «Οι χαμηλότεροι αριθμοί είναι μια μικρή επιτυχία (…).

Όμως δεν πρέπει να μειώσουμε το επίπεδο επαγρύπνησής μας», επισήμανε εκπρόσωπος του κέντρου που έχει συστήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης της COVID-19.

Μια 58χρονη Ταϊλανδή, διαβητική και υπερτασική, προστέθηκε στον κατάλογο των ασθενών οι οποίοι έχουν καταλήξει, σύμφωνα με το κέντρο.

Μέχρι σήμερα, η ταϊλανδική κυβέρνηση έχει καταγράψει 49 θανάτους επί συνόλου 2.826 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.