Σε σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο (1,4) ανέρχονται οι Βούλγαροι πολίτες που έχουν εκφράσει, μέσω υπογραφών, την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Πρωτοβουλία Πολιτών για Νέα Κοινωνική Συνθήκη.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης παρέδωσαν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό καταλόγους με υπογραφές πολιτών υπέρ της κυβέρνησής του.

Ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Στογιάν Τοντόροφ κάλεσε την κυβέρνηση, τη Βουλή και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους τους για να ορθοπηδήσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι την υποστήριξη των πολιτών ως ευκαιρία να συνεχίσουμε την εντατική προσπάθεια μας να εργαζόμαστε υπεύθυνα για το καλό όλων των Βούλγαρων πολιτών» δήλωσε ο κ. Ορεσάρσκι ύστερα από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας AFIS, που διενεργήθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, το 22% του εκλογικού σώματος στη Βουλγαρία θα ψήφιζε το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές. Αντίθετα, το πρώην κυβερνών κόμμα GERB υποχώρησε ακόμη μια ποσοστιαία μονάδα, στο 18%.