Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο προσωπικό του νοσοκομείου St Thomas, έπειτα από επταήμερη νοσηλεία και στην Εντατική, καθώς δίνει μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε με ένα συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμα τους γιατρούς στο νοσοκομείο, λέγοντας πως του έσωσαν τη ζωή, και πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει κι αλλιώς. «Το ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή, χωρίς αμφιβολία».

Δύο νοσηλευτές ωστόσο ήταν εκείνοι που έμειναν στο πλευρό του τις κρίσιμες ώρες: Η 35χρονη Jenny McGee από τη Νέα Ζηλανδία και ο 29χρονος Luis Pitarma από την Πορτογαλία πρόσεχαν τον Βρετανό πρωθυπουργό στην Εντατική, χορηγώντας του οξυγόνο.

Ο Τζόνσον έκανε ξεχωριστή μνεία στη Jennh και τον Luis: «Ο λόγος που στο τέλος το σώμα μου άρχισε να έχει επαρκές οξυγόνο είναι επειδή κάθε δευτερόλεπτο στη διάρκεια της νύχτας παρακολουθούσαν και σκέφτονταν και νοιάζονταν και έκαναν τις παρεμβάσεις που χρειαζόμουν».

Πλέον ο Βρετανός πρωθυπουργός θα περάσει χρόνο στην πρωθυπουργική θερινή κατοικία για τουλάχιστον μία εβδομάδα, καθώς αναρρώνει.

Το δικό της ευχαριστώ απηύθυνε και η σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς.

«Το προσωπικό στο St Thomas’ Hospital ήταν απίστευτο. Ποτέ δεν θα μπορέσω να σας ξεπληρώσω, ποτέ δεν θα σταματήσω να σας ευχαριστώ. Υπήρξαν πολύ σκοτεινές στιγμές» έγραψε στο Twitter.


Οι αριθμοί δίνουν μία ζοφερή εικόνα για τον κορονοϊό στη Βρετανία: Έως χθες είχαν καταγραφεί πάνω από 84.000 κρούσματα και 10.612 θάνατοι.