Ανατριχιαστικές εικόνες από τη φυλακή κατέγραψε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένας κρατούμενος, που πιστεύεται ότι καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκων, να κακοποιείται από συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, πιστεύεται πως είναι ένας 21χρονος, τρόφιμος στη φυλακή HMP Pentonville (στη Μεγάλη Βρετανία), ο οποίος μπήκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα τον προηγούμενο μήνα. Στο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να ζητά το έλεος των άλλων κρατούμενων, οι οποίοι δεν δείχνουν ανάλογη διάθεση.

Τον χτυπούν με ένα καλώδιο, τον αναγκάζουν να βγάλει τα ρούχα του και τον βάζουν με το ζόρι να βάλει το κεφάλι του μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Μάλιστα, για να υπακούσει στις εντολές του, του λένε: «Βγάλε τα ρούχα σου, αλλιώς θα σε χτυπήσουμε στο κεφάλι».

Ένας άλλος τρόφιμος φωνάζει «βάλτε του το κεφάλι μέσα στην τουαλέτα», κάτι που γίνεται πράξη, ενώ παρά την προσπάθειά του να ξεφύγει, υφίσταται ανάλογη κατάσταση.

Ο άνδρας που δέχεται αυτήν τη μεταχείριση καταδικάστηκε σε φυλάκιση, λόγω του βιασμού ενός κοριτσιού, στο Βόρειο Λονδίνο, όπου μαζί με άλλους δύο άνδρες ανάγκασαν την κοπέλα να τους κάνει στοματικό σεξ, σύμφωνα με τη Metro.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας εξετάζει το περιστατικό.