Σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο, οι πιθανότητες για προαγωγή θα είχαν αποκλειστικά να κάνουν με τις επαγγελματικές μας επιδόσεις και όχι με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Η ανθρώπινη φύση είναι όμως πανταχού παρούσα και υπάρχουν πράγματι στοιχεία της ψυχοσύνθεσης που επιδρούν καταλυτικά στην εικόνα μας, διευκολύνοντας μια προαγωγή ή κάνοντάς τη αντιθέτως όνειρο θερινής νυκτός.

Αυτά μας λέει η ειδικός στα εργασιακά Taylor Tobin της Fairygodboss, αποκαλύπτοντας τον τύπο του υπαλλήλου που δεν θα πάρει ποτέ προαγωγή. Ή θα πάρει τελευταίος.

«Χαλάκι εξώπορτας» τον αποκαλεί χαρακτηριστικά και όλοι ξέρουμε τι εννοεί.

«Την ώρα που ο καλός υπάλληλος προσπαθεί να διεκπεραιώσει τα αιτήματα των προϊσταμένων του κάθε φορά που αυτό είναι δυνατό, τα ‘‘χαλάκια της εξώπορτας’’ αναλαμβάνουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν να διαχειριστούν και δεν μιλάνε ποτέ όταν ο φόρτος είναι δυσανάλογα μεγάλος. Κι έτσι δεν μοιάζουν ακριβώς επαγγελματίες στα μάτια αυτών που παίρνουν τις εταιρικές αποφάσεις»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.