Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αλβανία και Σκόπια θα άξιζαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ

«Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας η σύνδεσή μας με τα Δυτικά Βαλκάνια»


ΚΟΣΜΟΣ
22:52
27/11/2019
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αλβανία και Σκόπια θα άξιζαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ
1
loading

Η Αλβανία και τα Σκόπια «θα άξιζαν» να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε την Τετάρτη η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο.

Στις δύο βαλκανικές χώρες «θα άξιζε να μην αλλάζαμε τους κανόνες στη μέση της πορείας», συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού η ομάδα της έλαβε νωρίτερα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπλόκαρε στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ιδίως εξαιτίας της Γαλλίας που ζητά να μεταρρυθμιστεί η διαδικασία ένταξης πριν να συνεχιστεί η διεύρυνση. Για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των χωρών μελών.

Η φον ντερ Λάιεν πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση της επειδή «μπήκε στο τραπέζι» η αναθεώρηση της ενταξιακής διαδικασίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πέραν της Γαλλίας, άλλες έξι χώρες (Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Ιταλία) δηλώνουν «έτοιμες να δεσμευτούν κατά εποικοδομητικό τρόπο για να βελτιωθεί η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ».

«Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας η σύνδεσή μας με τα Δυτικά Βαλκάνια», πρόσθεσε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Αντε τώρα να δεχτεί ο Ερντογάν να κάτσει να συζητήσει με μια μεσήλικη που την λένε Ούρσουλα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Μερικά πράγματα δεν γίνονται οσο και να θες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει