Χώρα πρότυπο χαρακτήρισε την Κροατία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε αναφορά και στο δημογραφικό πρόβλημα


ΚΟΣΜΟΣ
18:40
30/07/2019
Χώρα πρότυπο χαρακτήρισε την Κροατία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
2
loading

«Η Κροατία είναι μία εξαιρετικά επιτυχής ευρωπαϊκή ιστορία», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της, σήμερα, στο Ζάγκρεμπ.

Η Κροατία, το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2020 και, όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, πρόκειται για μια χώρα - πρότυπο για πολλές άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τον θαυμασμό της για όλα όσα έχει πετύχει η Κροατία και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, για τη στήριξη της εκλογής της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και σε ορισμένα από τα σημεία της πλατφόρμας της, την οποία παρουσίασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, το δημογραφικό πρόβλημα και την ψηφιοποίηση. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το δημογραφικό, υπογράμισε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις, εάν προσέγγισουμε το θέμα με τον σωστό τρόπο, ενώ επισήμανε την ανάγκη στήριξης των γονέων καθώς η μείωση του πληθυσμού είναι ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε: «Πρέπει να ερευνήσουμε τρόπους στο πώς να προσεγγίσουμε το πρόβλημα και να ωφεληθούμε απ' αυτό, επειδή υπάρχουν δυνατότητες ώστε αυτές οι προκλήσεις να μετουσιωθούν σε ευκαιρίες».

Αναφερόμενη στους πολιτικούς της στόχους, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι πρέπει να πετύχουμε μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, μια ισορροπία μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων κρατών. «Αυτό, ωστόσο, είναι εφικτό μόνο μέσω της ενότητας», υπογράμμισε. «Εάν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, εάν μιλάμε δυνατά με μια ευρωπαϊκή φωνή, μπορούμε να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Για την συνοριακή διαμάχη

    Επίσης σιγά το πρότυπο... Η μισή χώρα φεύγει στο εξωτερικό οι μισθοί στα τάρταρα και από ανάπτυξη τίποτα... ανεργία φοβερή και ο τουρισμός περνάει κρίση λόγω τιμών και χαμηλού τουριστικού προϊόντος... θα μας τρελάνεις Ούρσουλα

  2. avatar Για την συνοριακή διαμάχη

    Με τη Σλοβενία τίποτα δεν είπε; καλά μια από τα ίδια πάλι... να λύσετε κανένα πρόβλημα της Ένωσης και ειδικά μεταξύ των κρατών κυρία μου αλλιώς τα λόγια είναι περιττά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει