Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία το δίκτυο Channel 5, που προβάλλει την reality εκπομπή «Age Gap Love», που παρακολουθεί τη σχέση ενός 44χρονου με μία 16χρονη.

Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγορούν το δίκτυο πως «κανονικοποεί την αποπλάνηση» με τη σειρά, που προβάλλεται από τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο οι αντιδράσεις αναζωπυρώθηκαν μετά τη δημοσίευση βίντεο- teaser για την επιστροφή της στις οθόνες τον επόμενο μήνα αναφέροντας: «16-44, είναι μεγάλη διαφορά. Αλλά δεν σταμάτησε τον Andy και τη Beth από το να δώσουν μία ευκαιρία στην αγάπη #AgeGapLove».

Ο 47χρονος σήμερα Andy Telford είχε χαρακτηριστεί «παιδόφιλος» για τον έρωτά του για τη 16χρονη τότε κόρη της φίλης του.

«Είναι τρελό το ότι το καταγράφετε, παρουσιάζετε μεσήλικες που αποπλανούν μικρά κορίτσια σαν κάτι ρομαντικό» έγραψαν οι χρήστες στο Twitter, ενώ άλλα μηνύματα ανέφεραν: «Είναι πολύ πιθανό να αποπλανήθηκε», «γιατί το ονομάζουμε αγάπη με διαφορά ηλικίας;», «είναι όλο παράξενο», «ποια σχέση; εννοείτε αποπλάνηση».

Από τότε που ξεκίνησε η προβολή της εκπομπής πέρσι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, το ζευγάρι- που έχει αποκτήσει δύο γιους- ήταν παντρεμένο για τρία χρόνια.

Ο Andy εξηγούσε πως όταν είχαν πρωτογνωριστεί, μέσω της μητέρας της Beth, δεν είχε συνειδητοποιήσει πως η 16χρονη «έτρεφε συναισθήματα για εκείνον».

«Ήμαστε όλοι σαν μια μεγάλη χαρούμενη οικογένεια και δεν ήξερα πως είχε τέτοιες σκέψεις, πως ήθελε να είμαι ο άνδρας της και τέτοια» αποκάλυψε. «Με απασχολούσε τι θα έλεγε ο κόσμος, είναι μεγάλη διαφορά ηλικίας, μια γενιά».

Για την Beth και τον Andy, η διαφορά ηλικίας έφερε μεγάλη αναστάτωση στη ζωή τους. «Ήταν πραγματικά πολύ σκοτεινές ημέρες, και είναι ήπιο αυτό που λέω» αναφέρει ο Andy. «Με έκαναν να νιώθω σαν ζώο επειδή έβγαινα με ένα μικρότερο κορίτσι. Όχι, βγαίνω με ένα μικρότερο κορίτσι επειδή αυτό το κορίτσι που ζήτησε να βγω μαζί του κι αυτό είναι για μένα προνόμιο και τιμή, να βρω κάποιον να σκέφτεται έτσι για μένα».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε στενό κύκλο με πολύ λίγους καλεσμένους.

«Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψω τον γάμο μας είναι ίδιος με πριν από τρία χρόνια, είμαστε καλύτεροι φίλοι» λέει ο Andy. «Τι μου αρέσει στη Beth… Όπως κάθε θερμόαιμο αρσενικό, είναι όμορφη, είναι ζωηρή, ο χαρακτήρας της είναι φανταστικός, όλα μου αρέσουν. Νομίζω πως βλέπει σαν ασφάλεια, είμαι σαν ένα άνετο ζευγάρι παντόφλες. Και είμαι πανέμορφος, προφανώς».