Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης των ευρωσκεπτικιστών στη Μεγάλη Βρετανία, σε μία περιήγησή του στην πόλη του Νιούκαστλ, «δέχθηκε» ένα μιλκσέικ από διαδηλωτές.

Ο επικεφαλής του κόμματος του Brexit έκανε περιοδεία στη βρετανική πόλη ενόψει των ευρωεκλογών.

Μετά το περιστατικό με το μιλκσέικ, ο Φάρατζ οδηγήθηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του μακριά από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, ενώ ένας αστυνομικός έπιασε τον φερόμενο δράστη, όπως αναφέρει ο Independent.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ακούγεται μια φωνή να φωνάζει: «Φασίστα!» την ώρα που ο Νάιτζελ Φάρατζ απομακρύνεται.

«Πώς δεν καταφέρατε να το σταματήσετε αυτό;» ρώτησε ο ηγέτης των ευρωσκεπτικιστών στους φρουρούς του.

Ο 32χρονος Paul Crowther ανέφερε ότι ο ίδιος πέταξε ένα μιλκσέικ αξίας 5,25 λίρες στον Φάρατζ. Είπε επίσης ότι είδε την εκδήλωση του κόμματος του Brexit στο κέντρο της πόλης και έπειτα εντόπισε τον πολιτικό.

«Δεν ήξερα ότι βρίσκεται στην πόλη, θεώρησα ότι είναι μοναδική μου ευκαιρία» δήλωσε. «Είναι δικαίωμα να διαδηλώνεις εναντίον ανθρώπων σαν και αυτόν. Η χολή και ο ρατσισμός που εκείνος εξαπλώσει στη χώρα είναι πολύ πιο επιζήμια από ένα μιλκσέικ πάνω του».

Αυτές τις δηλώσεις ο 32χρονος τις έκανε με χειροπέδες μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Δεν μετανιώνω. Του άξιζε» είπε.

«Δυστυχώς μερικοί οπαδοί της παραμονής στην ΕΕ έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, στο σημείο που μία κανονική προεκλογική εκστρατεία γίνεται αδύνατη» έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Υπάρχει μια «παράδοση» επιθέσεων σε ακροδεξιούς με μικλσέικ. Μάλιστα, όταν ο Φάρατζ βρισκόταν στη Σκωτία, οι αρχές είχαν ζητήσει από τα McDonalds να μην πωλούν μιλκσέικ!

Άμεση ήταν η απάντηση των Burger King που γνωστοποίησαν πως θα πωλούν μιλκσέικ όλο το Σαββατοκύριακο που ο Φάρατζ θα βρίσκεται εκεί.

Η εταιρεία προσθέτει ωστόσο ότι δεν στηρίζει πράξεις βίας.