Ευρωεκλογές 2019: Νίκη των Σοσιαλιστών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ισπανία

Το κόμμα του πρωθυπουργού Σάντσεθ αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες έδρες


ΚΟΣΜΟΣ
13:53
13/05/2019
Ευρωεκλογές 2019: Νίκη των Σοσιαλιστών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ισπανία
1
loading

Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ εμφανίζονται να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) να ακολουθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες ή το 30,3% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει έξι έδρες περισσότερες σε σχέση με το 2014.

Το Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο. Το νέο ακροδεξιό κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και να διασφαλίζει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, την πρώτη μεγάλη που διενεργήθηκε στην Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PP βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις έδρες του όμως να μειώνονται σε 12 από 16 που είναι στο τρέχον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, οι κεντρώοι Ciudadanos, πάντα σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 3 ως τις 6 Μαΐου, θα αυξήσουν τις έδρες τους από 2 σε 10. Επίσης, φαίνεται ότι οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες πόλεις θα κερδίσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar σοσιαλ

    Made in Syriza
    περιμενετ να φατε με χρυσα κουταλια των ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ
    α ρε μυαλα που εχετε και εσεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει