Να τι κάνει το αφεντικό της Apple για να μην εφησυχάζουν τα στελέχη του

Ο Τιμ Κουκ και ο κρυμμένος άσος στο εργοδοτικό μανίκι του


ΚΟΣΜΟΣ
20:13
11/05/2019
Να τι κάνει το αφεντικό της Apple για να μην εφησυχάζουν τα στελέχη του
7
loading

Ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού γίγαντα είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, μια μανιέρα που διατηρεί ακόμα και όταν ασκεί τα υψηλόβαθμα καθήκοντά του.

Όταν προκύπτει όμως κάποιο πρόβλημα, τότε μετατρέπεται αίφνης σε πολεμική μηχανή, έναν πολιορκητικό κριό που βάλει κατά των υπαλλήλων του!

Ο Κουκ είναι βλέπετε γνωστός στη Silicon Valley για τη συνήθειά του να βομβαρδίζει με ερωτήσεις τα στελέχη του, προκειμένου να σιγουρευτεί πως ξέρουν καλά το μάθημά τους.

Κάτι που επιβεβαίωσε προσφάτως και ο Leander Kahney στο βιβλίο του «Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level», πώς ήδη από την εποχή που ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Apple (πριν γίνει γενικός το 2011) «εξόντωνε τους ανθρώπους μέσω μιας ασταμάτητης ομοβροντίας ερωτήσεων»!

«Είναι ένας πολύ ήρεμος ηγέτης», αποκάλυψε χαρακτηριστικά στον συγγραφέα ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος τμήματος της Apple, «δεν φωνάζει, δεν δημιουργεί εντάσεις … Είναι πολύ χαλαρός, σταθερός, αλλά θα σε σκίσει στις ερωτήσεις. Καλύτερα να ξέρεις τη δουλειά σου».

Η τεχνική αποδίδει και μάλιστα ικανοποιητικότατα, εξομολογείται ο Kahney, καθώς κρατά τους υπαλλήλους μονίμως στην τσίτα. Αυτές οι ξαφνικές «ανακρίσεις» λαμβάνουν χώρα ανά πάσα στιγμή και κανείς δεν θέλει να πιαστεί αδιάβαστος.

Ο Steve Doil, μέλος της κλειστής ομάδας του Κουκ στην Apple το 1998, περιέγραψε στον Kahney πώς ξεδιπλώνει το αφεντικό τη μέθοδό του: «Θα σε ρωτήσει 10 ερωτήσεις. Αν τις απαντήσεις σωστά, θα σε ρωτήσει άλλες 10. Αν το κάνεις αυτό για κάνα χρόνο, θα αρχίσει να σε ρωτά 9 ερωτήσεις. Αν κάνεις ένα λάθος, θα σε ρωτάει 20 και μετά 30»!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Demian 74

  Είναι μοιρασμένες οι δυνάμεις με εμας. Ένας έχει τα λεφτά κι ο άλλος τα κλειδιά κι έτσι δεν μπορεί να κουνηθεί κανεις! Επίσης έχω βρει αλλες τεχνικές ανάκρισης χωρίς ερωτήσεις και μπλα μπλα, το έχω βελτιώσει το σύστημα περισσότερο από τον μιστερ Κουκ. Τώρα πια ρωτάω μόνο για το ξεκάρφωμα! Στόμα έχω και μίλια δεν έχω...

  1. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

   Μου φαίνεται ότι έπεσα ο φουκαράς σε """επαγγελματία"""πάνω πουλεγα να κάνω τη καλή πράξη της ημέρας βοηθώντας τον συνάνθρωπο...:-)

   1. avatar Demian 74

    Χαχα! Έτσι!!

 2. avatar Demian 74

  Αυτά κάνω κι εγώ στον άντρα μου αλλά δεν δείχνει να τα απολαμβάνει....

  1. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

   Είναι που το παιχνίδι το παίζεις σε ντεκόρ δημοσιουπαλληλικης μονιμότητας...
   Βαριέται ο άνθρωπος...
   Παιχτο σε ντεκόρ ανασφάλειας με προοπτική απόλυσης και θα γίνει η αγαπημένη του ενασχόληση...

   1. avatar @γαλαζοκολοκυθο

    Σωστος! Στο εξής θα το παιζω πιο δεξιά το game

    1. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

     Δεν έχει σημασία αν ο ανακρινόμενος σ'έχει στα δεξιά του τ'αριστερά του ή καταφατσα
     Σημασία έχει τα φράγκα και τα κλειδιά να κουδουνανε στη δική σου τσεπη
     ειδάλλως ο άνθρωπός σου θα πλήξει, αφού η απάντηση που θα σου δίνει θαναι πάντα η ίδια..
     """Μαζωχτα και επ ώμου...1 ,,2,,3,μαρς"""
     Νομίζω ότι λίγο μετρα η χωροταξική τοποθέτηση του ""έχοντος την άνω χείρα'''ο οποίος και καθορίζει το αν δεξιός ορίζεται κάποιος στο έμπα ή στο έβγα στο δωμάτιο ανάκρισης...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει