Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα σθεναρά τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι το 2010, όταν ήταν ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα οποία θεωρήθηκαν αντισημιτικού χαρακτήρα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε στους δημοσιογράφους ότι η γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο Μόρσι ήταν «βαθιά προσβλητική» και ότι αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες στην αιγυπτιακή κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Σχεδόν πριν από τρία χρόνια, ο Μόρσι, ισλαμιστής πολιτικός ηγέτης, εκφώνησε ομιλία καλώντας τους Αιγυπτίους να «αναθρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας με μίσος» για τους Εβραίους και τους Σιωνιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη μερικούς μήνες αργότερα, χαρακτήρισε τους Σιωνιστές ως «παράσιτα που επιτίθενται στους Παλαιστίνιους, πολεμοκάπηλους, απόγονους πιθήκων και χοίρους», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Κάρνεϊ σημείωσε ωστόσο ότι ο Μόρσι, ως πρόεδρος, βοήθησε με διαμεσολάβηση για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, ενώ έχει υποσχεθεί να επικυρώσει τη συνθήκη ειρήνης της Αιγύπτου με το Ισραήλ.