Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με έναν 15χρονο στην Ιταλία ο οποίος πήγε σε συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Κάζα Πάουντ και τους είπε «ναι εγώ διαφωνώ με αυτά που λέτε».

Ακροδεξιές οργανώσεις είχαν δημιουργήσει επεισόδια τις προηγούμενες μέρες στο προάστιο Τόρε Μάουρα στη Ρώμη κατά της φιλοξενίας 70 Ρομά σε κρατική δομή. Την Πέμπτη η Κάζα Πάουντ και η Φόρτσα Νουέβα έκαναν συγκεντρώσεις και ομιλίες μίσους, μόνο που η απάντηση τους ήρθε από εκεί που δεν περίμεναν.

Ο εκπρόσωπος της Κάζα Πάουντ Μάρκο Αντονίνι στέκεται μπροστά από τις κάμερες την ώρα που στο τέλος της ρητορείας του αναφέρει «εδώ συμφωνούμε όλοι…» ο 15χρονος Σιμόνε του απάντησε «περίμενε, εγώ είμαι από το Τόρε Μάουρα και δε συμφωνώ, μπορώ να το δηλώσω;».

Ο Αντονίνι, του έδωσε τον λόγο με μια επίφαση δημοκρατικότητας, για να συνεχίσει ο χείμαρρος Σιμόνε «κατ’ εμέ, αυτό που κάνετε είναι να χειραγωγείτε τους ανθρώπους στο Τόρε Μάουρε, τη δική μου γειτονιά, μετατοπίζοντας αυτήν τη χειραγωγημένη οργή προς το δικό σας συμφέρον. Κατ’ εμέ αυτό που κάνετε είναι εξίσου παράνομο».

Επανερχόμενος ο εκπρόσωπος του Casa Pound, ρώτησε τον Σιμόνε «εσύ είσαι ευχαριστημένος που μετέφεραν εδώ 60 Ρομά;» με τον Σιμόνε να απαντά δίχως δισταγμό: Δεν είναι οι 60 άνθρωποι που μου αλλάζουν την ζωή. Δεν με νοιάζει αν αυτός που μου κλέβει το σπίτι είναι Ρομά, αλλά ότι μου κλέβουν το σπίτι. Όταν το κάνει ένας Ρομά, όλοι στρεφόμαστε εναντίον του, αλλά όταν το κάνει ένας Ιταλός το βουλώνουμε και αποσιωπούμε ότι ήταν Ιταλός. Έτσι, πάνω σ’ αυτό το πράγμα όλοι στρεφόμαστε κατά των μειονοτήτων, αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα».