Απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και την κάλεσε να επιστρέψει στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία έξι χρόνια διεξήχθησαν τρεις φορές βουλευτικές εκλογές, οι δε τελευταίες μόλις πριν ενάμισι χρόνο (τον Ιούνιο του 2011).

Η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές -οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαρτίου- εξαρτώντας τη συμμετοχή της σε «διπλές» εκλογές από την εκπλήρωση μίας σειράς προϋποθέσεων.

Ο αρχηγός του SDSM Μπράνκο Τσερβένκοφσκι είχε αναφέρει ότι η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, χωρίς πρόωρες βουλευτικές, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Η αντιπολίτευση του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αποχώρησε από τη Βουλή μετά τα επεισόδια εντός και εκτός του Κοινοβουλίου στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και ξεκίνησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τόσο στα Σκόπια όσο και σε άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ.