Σκάνδαλο με πολυτελή διαμερίσματα που αγόραζαν υπουργοί στη Βουλγαρία

Τρίτη στη σειρά παραίτηση για την κυβέρνηση Μπορίσοφ


ΚΟΣΜΟΣ
15:27
27/03/2019
Σκάνδαλο με πολυτελή διαμερίσματα που αγόραζαν υπουργοί στη Βουλγαρία
2
loading

Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η παραίτηση του υφυπουργού Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ, ο οποίος παραιτήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα σε σχέση με την απόκτηση διαμερισμάτων σε προνομιακές τιμές, κάτω των αγοραίων. Ο κ. Παρβάνοφ ήταν ένας από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της βουλγαρικής κυβέρνησης που αγόρασε διαμερίσματα σε προνομιακές τιμές.

Η παραίτηση του κ. Παρβάνοφ είναι η τρίτη στη σειρά, καθώς είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις της υπουργού Δικαιοσύνης Τσέτσκας Τσάτσεβα και της αναπληρώτριας υπουργού Αθλητισμού και Νεολαίας, Βάνια Κόλεβα, οι οποίες, όπως και του κ. Παρβάνοφ, είχαν γίνει δεκτές από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.

Στις 22 Μαρτίου η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρευνα για τον αντιπρόεδρο του κόμματος GERB, Τσβέταν Τσβετάνοφ, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού, Βέζντι Ρασίντοφ και τις κ.κ. Τσάτσεβα και Κόλεβα, καθώς όλοι τους έχουν αποκτήσει πολυτελή διαμερίσματα στη Σόφια από τον ίδιο πωλητή, την εταιρεία «Arteks Engineering».

Η πρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής, Τσβέτα Καραγιάντσεβα, δήλωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή του GERB θα λάβει απόφαση για το μέλλον του Τσβέταν Τσβετάνοφ σε συνεδρίασή της, μόλις επιστρέψει ο κ. Τσβετάνοφ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης, υπογράμμισε ότι το GERB σε κάθε περίπτωση στηρίζει τη διαφάνεια και όλοι στο κόμμα εργάζονται για χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PanosGianaros

    Ας ξεκινήσουν τον έλεγχο κι εδώ αρχίζοντας απο κάτι οικόπεδα που αγόρασαν στην Μύκονο τα \' \' δικά μας παιδιά υπουργών \' \' που ήταν και υπουργοί . . . !

  2. avatar Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

    Ακούει κανείς αδέκαστος δικαστής;
    Ή είναι απασχολημένος με το πώς θα αποφύγει το πόθεν έσχες;
    - Με τους μιζαδόρους υπουργούς της Novartis τι γίνεται; Το FBI σας τους έδωσε στο πιάτο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει