Αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από χώρους λατρείας στη Γαλλία

Οι Βρετανοί έτοιμοι να συνδράμουν τους Νεοζηλανδούς στις έρευνες


ΚΟΣΜΟΣ
12:36
15/03/2019
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από χώρους λατρείας στη Γαλλία
1
loading

Οι γαλλικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά σε χώρους λατρείας μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στα τεμένη στη Νέα Ζηλανδία με τουλάχιστον 49 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

«Περιπολίες θα πραγματοποιούνται γύρω από χώρους θρησκευτικής λατρείας» έγραψε ο Καστανέρ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Στη Γαλλία βρίσκεται η μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Ευρώπη και η χώρα έχει δεχτεί πολύνεκρες επιθέσεις το 2015 και το 2016 από ένοπλους ισλαμιστές.

Οι Βρετανοί έτοιμοι να συνδράμουν τους Νεοζηλανδούς

Βρετανοί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους νεοζηλανδούς ομολόγους τους στην έρευνα δήλωσε ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Το διεθνές δίκτυο αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει τους ομολόγους μας στη Νέα Ζηλανδία για την αντιμετώπιση και έρευνα αυτής της ειδεχθούς επίθεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νιλ Μπάσου.

Ο ίδιος είπε ότι θα ενισχυθούν οι περιπολίες κοντά στα τεμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παρασχεθούν συμβουλές σε κοινότητες από όλες τις θρησκείες σχετικά με τους τρόπους προστασίας των μελών τους και των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar 2019

    Γάλλοι δεν φτάνει που σας άλλαξαν τα φώτα τόσα χρόνια οι μουσουλμάνοι τώρα αυξήστε και τα μέτρα προστασίας υπέρ τούς! Το έχετε ντιπ χαμένο!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει