Πλήγμα για Εργατικούς και συντηρητικούς από τις παραιτήσεις βουλευτών τους

Αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων στη Βουλή των Κοινοτήτων


ΚΟΣΜΟΣ
23:51
20/02/2019
Πλήγμα για Εργατικούς και συντηρητικούς από τις παραιτήσεις βουλευτών τους
loading

Έπειτα από τις παραιτήσεις των Εργατικών και Συντηρητικών βουλευτών, οι οποίοι ωστόσο διατηρούν τις θέσεις τους στη Βουλή ως ανεξάρτητη πλέον ομάδα, προέκυψαν διαφοροποιήσεις στους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων εντός της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα» συγκεντρώνει 11 μέχρι στιγμής βουλευτές, όσους διατηρεί το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και έναν περισσότερο από το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP (10 βουλευτές), που στηρίζει την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Το κόμμα των Συντηρητικών της Μεγάλης Βρετανίας έχει πλέον τρεις λιγότερους βουλευτές (314) από όσους είχε στις γενικές εκλογές του 2017, ενώ το κόμμα των Εργατικών έχει 14 λιγότερους -οι οκτώ προσχώρησαν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα» και οι άλλοι έξι, που είχαν εκλεγεί με τους Εργατικούς, διατηρούν τις έδρες τους ως ανεξάρτητοι πλέον (δηλαδή συνολικά 248).

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, όταν υποστηρίζεται από το DUP (δηλαδή 324 βουλευτές), αφού το σύνολο των εδρών όλων των υπόλοιπων κομμάτων ανέρχεται σε 318. Δεν υπολογίζονται οι εφτά βουλευτές του βορειο-ιρλανδικού Sinn Fein, που αν και εξελέγησαν δεν καταλαμβάνουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας διατηρεί 35 έδρες, το Plaid Cymru τέσσερις, οι Πράσινοι μία και οι ανεξάρτητοι οχτώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει