Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο Στρασβούργο αργά τη νύχτα, μετά την εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού χθες το απόγευμα λόγω μιας ειδοποίησης για βόμβα, που είχε αποτέλεσμα να παραλύσει όλο το δίκτυό του.

Ανεστάλησαν οι αναχωρήσεις των τρένων από το Στρασβούργο και ακινητοποιήθηκαν όλα τα τρένα που πλησίαζαν στον σταθμό πριν αφιχθούν στην αλσατική πρωτεύουσα. Ο συναγερμός ήρθη σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, γύρω στις 21.00 τοπική ώρα.

«”Άρση της αμφιβολίας, τίποτε δεν δείχνει κάτι ύποπτο, επικείμενη επανάληψη της κυκλοφορίας @SNCF” έγραψε στο Twitter η αστυνομία μετά την επέμβαση των πυροτεχνουργών. “Εσφαλμένος συναγερμός. Όλα είναι υπό έλεγχο”.

Ένα γραπτό μήνυμα που ανακοίνωνε την παρουσία εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό αναρτήθηκε στις 18.15 στην πλατφόρμα ειδοποίησης της Εθνικής Εταιρίας Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF), σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πολλοί ταξιδιώτες περίμεναν υπομονετικά μέσα στο κρύο στον χώρο στάθμευσης του σταθμού, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το κτίριο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν ρωτήθηκαν από το AFP, οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι επιβεβαίωσαν τη «μερική και σταδιακή» επαναλειτουργία του σταθμού τονίζοντας ότι όλα τα τρένα που πραγματοποιούν περιφερειακά δρομολόγια όπως και τα τρένα υψηλής ταχύτητας επρόκειτο να αναχωρήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Δέκα τρένα υψηλής ταχύτητας με προορισμό το Στρασβούργο επηρεάστηκαν από το μέτρο αυτό, από τα οποία οκτώ έμειναν μπλοκαρισμένα μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ευρισκόμενα καθ’ οδόν».

Η εταιρία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μπλοκαρισμένων τρένων στα σημεία αναχώρησης στην πρωτεύουσα της Αλσατίας ή αυτών που προέρχονταν από τη Γερμανία καθώς και τον αριθμό των ταξιδιωτών τους.

Οι πυροτεχνουργοί επενέβησαν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες στο Στρασβούργο, τις περισσότερες φορές με αφορμή την παρουσία ύποπτων δεμάτων.

Τα μέτρα ασφαλείας στη χριστουγεννιάτικη αγορά της αλσατικής πρωτεύουσας έχουν ενισχυθεί αρκετά μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και 10 τραυματίες.