Για 9 ολόκληρα χρόνια μια οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα ζούσε φυλακισμένη σε ένα σπίτι στο Secaucus του Νιου Τζέρσεϊ προσφέροντας αμισθί υπηρεσίες σε μια γυναίκα.

Η Alia Imad Faleh Al Hunaity συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατηγορείται για καταναγκαστική εργασία, υπόθαλψη αλλοδαπού και για γάμο απάτη.

Την Τετάρτη 5/12, η 43χρονη παρουσιάστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κάμντεν όπου δήλωσε αθώα.

Πλήρωσε εγγύηση ύψους 150.000 δολαρίων και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Hunaity έφερε το θύμα στις ΗΠΑ το 2009 με προσωρινή βίζα, ώστε να φροντίζει το σπίτι της.

Όταν η βίζα της γυναίκας από τη Σρι Λάνκα, έληξε η 43χρονη την ανάγκασε να μείνει παράνομα στη χώρα για 9 ολόκληρα χρόνια και να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς να πληρώνεται «μέσω απειλών ότι θα της προκαλέσει σοβαρή βλάβη», σύμφωνα με όσα αναφέρει το κατηγορητήριο.

Φρόντισε παράλληλα να περιορίσει στο ελάχιστο την επικοινωνία της με τον έξω κόσμο, κρατώντας την έγκλειστη στο σπίτι. Το αποκορύφωμα ήταν όταν στις 11 Απριλίου η 43χρονη υποχρέωσε την οικιακή βοηθό να την παντρευτεί ώστε να αποκτήσει νόμιμη κατοικία και να συνεχίσει να δουλεύει για λογαριασμό της χωρίς να πληρώνεται.

Οι αρχές συνέλαβαν την Hunaity στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σοβαρές και μπορεί να τη στείλουν στη φυλακή για πολλά χρόνια.

Εφόσον κριθεί ένοχη για καταναγκαστική εργασία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια, ενώ η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί για κάθε μια από τις άλλες δύο κατηγορίες είναι πέντε χρόνια. Πέραν όλων αυτών κινδυνεύει και με πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.