Ακόμα και αν ξημεροβραδιάζεται κάποιος στο γραφείο και χύνει ποτάμια ιδρώτα, για κάποιους μικρή σημασία έχουν όλα αυτά.

Όπως για τον Justin Angsuwat, αντιπρόεδρο της επιτυχημένης εφαρμογής Thumbtrack, που φέρνει κοντά πελάτες και επαγγελματίες, και πρώην διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού σε τμήμα της Google.

Το μεγαλοστέλεχος ξέρει καλά τον κόσμο υπαλλήλων και μας λέει πως έχει δει αναρίθμητο κόσμο να προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον διευθυντή του κάνοντας τα πάντα για κείνον. Κάτι που θεωρεί φυσικά λάθος και μάλιστα μεγάλο!

«Τόσο στην Thumbtack όσο και την Google», λέει ο Angsuwat, «σπανίως επιβραβεύουμε τους ανθρώπους που μοιάζουν πολυάσχολοι». Είναι αδιάφορο για τον μάνατζερ ποιος περνά τον περισσότερο χρόνο στο γραφείο ή ποιος μοιάζει να είναι συνεχώς εκεί γι’ αυτόν: «Προτιμάμε να επιβραβεύουμε αυτούς που κάνουν τη διαφορά μέσω της δουλειάς που κάνουν».

Κανέναν δεν θα εντυπωσιάσουμε, ισχυρίζεται, προθυμοποιούμενοι να κάνουμε ό,τι μας ζητά και δεν ζητά ο διευθυντής μας. Γιατί ο σκοπός είναι να βάζουμε σε προτεραιότητα τις σημαντικότερες αρμοδιότητες της θέσης μας και να λέμε «όχι» σε όλα τα άλλα: «Ο μοναδικός και καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου είναι να του δείχνεις πως μπορείς να θέτεις σε προτεραιότητα τα πράγματα που έχουν σημασία και να τα εκτελείς μετά άψογα».

Κι αυτό, καταλήγει, περιλαμβάνει πολλές φορές την ικανότητα να λες «όχι», «το κουράγιο να λες ‘‘όχι’’ σε κάποια πράγματα», όπως το διατυπώνει χαρακτηριστικά. Και τελειώνει: «Το κλειδί για να εντυπωσιάζεις το αφεντικό σου δεν είναι να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά να κάνεις τα σωστά πράγματα»…