Το Voyager 2 της NASA μπήκε στον διαστρικό χώρο μετά από 41 χρόνια

Απέχει πλέον λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη


ΚΟΣΜΟΣ
20:13
10/12/2018
Το Voyager 2 της NASA μπήκε στον διαστρικό χώρο μετά από 41 χρόνια
4
loading

Για δεύτερη φορά στη διαστημική ιστορία, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, το σκάφος Voyager 2 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), εισήλθε στον διαστρικό χώρο, που βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα. Είχε προηγηθεί το δίδυμο σκάφος Voyager 1 το 2012.

Η NASA ανακοίνωσε ότι το Voyager 2 βγήκε από την ηλιόσφαιρα, την προστατευτική γιγάντια «φυσαλίδα» σωματιδίων και μαγνητικών πεδίων που δημιουργεί ο Ήλιος γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Η NASA εκτιμά ότι η διάσχιση του συνόρου, της λεγόμενης ηλιόπαυσης, συνέβη στις 5 Νοεμβρίου φέτος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Voyager 2 απέχει τώρα λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν μαζί του. Όμως οι πληροφορίες χρειάζονται περίπου 16,5 ώρες για να ταξιδέψουν από το σκάφος στη Γη.

Μολονότι τα Voyager 1 και 2 έχουν αφήσει πίσω τους την ηλιόσφαιρα, δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα, το σύνορο του οποίου βρίσκεται πέρα από το τεράστιο Νέφος του Όορτ, τα σώματα του οποίου βρίσκονται ακόμη υπό τη βαρυτική επίδραση του Ήλιου. Εκτιμάται ότι το Voyager 2 θα χρειασθεί περίπου 300 χρόνια για να φθάσει στο εσωτερικό άκρο του Νέφους και άλλα 30.000 χρόνια για να το διασχίσει και να φθάσει στην άλλη άκρη του.

Το Voyager 2 είχε εκτοξευθεί το 1977, μόνο 16 μέρες μετά την εκτόξευση του Voyager 1. Αρχικά είχε σχεδιασθεί να ταξιδέψει για πέντε χρόνια και να μελετήσει το Δία και τον Κρόνο, αλλά στην πορεία έφθασε μακρύτερα από κάθε προσδοκία. Η αποστολή του, που έχει διαρκέσει 41 χρόνια, είναι η μακρύτερη στην ιστορία της NASA.

Κάθε Voyager είναι ένας αγγελιοφόρος της Γης, καθώς μεταφέρει ένα χρυσό δίσκο με ήχους, εικόνες και μηνύματα από τον πλανήτη μας. Ίσως αυτές οι χρονοκάψουλες συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ακαλα

  20.000 με 30.000 χλμ/ωρα η μπορει αναλογως και παραπανω ειναι συνηθως η ταχυτητα στο διαστημα επι 24 ωρες οποτε ισχυει.τετοια τα
  χυτητα εχει περιπου και ο διαστημικος σταθμος και τα διαστημοπλοια που εκτοξευονταο εκτος γης....

 2. avatar Astrofysikos

  Δηλαδή έχουμε: 18.000.000.000 χιλιόμετρα δια 41 έτη δια 365 ημέρες/έτος = 1​.272.534,46 χιλιόμετρα ημερησίως.
  Ρε τι του βάλαν στο ρεζερβουάρ???

  1. avatar Αιρετικός

   Λέγεται αδράνεια... στο διάστημα δεν χρειάζεται να λειτουργούν οι κινητήρες για την προώθησή του, καθώς δεν υπάρχει αντίσταση του αέρα ή βαρύτητα για να αλλοιώνουν ταχύτητα και πορεία. Οι μπαταρίες που αναφέρει ο φίλος είναι για να λειτουργούν οι διάφοροι αισθητήρες και συστήματα.

  2. avatar Sielos Darkos

   https://www.nytimes.com/1989/08/26/us/voyager-s-heartbeat-is-nuclear-battery.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει