Η Jenny Blighe είχε συνηθίσει να περνά τις μέρες της μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της στο σπίτι της στο Αρκάνσας, γυρίζοντας ερωτικές σκηνές όπως εκείνη ήθελε ή ικανοποιώντας σε «ζωντανή» μετάδοση τις φαντασιώσεις των διαδικτυακών πελατών της.

Έχοντας ήδη μια πετυχημένη καριέρα στο χώρο της, ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα, να εισέλθει στην κινηματογραφική βιομηχανία του πορνό. Μόνο που εκεί τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα φανταζόταν.

Η εμπειρία που βίωσε τον περασμένο Φλεβάρη στα στούντιο γυρισμάτων στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο, κατά τα γυρίσματα της πρώτης της επαγγελματικής απόπειρας στο χώρο, κάθε άλλο παρά θετική, καθώς όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα ανάρμοστης συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η 30χρονη πορνοστάρ πρωταγωνιστεί στο φιλμ «Cam Girls: The Movie», της Evil Angel και όπως ανέφερε στη NY Post δεν ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτό που θα συναντούσε.

Στα γυρίσματα μιας σκηνής μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Ginger Banks και τον διάσημο πορνοστάρ Manuel Ferrara η κατάσταση ξέφυγε. Ο παρτενέρ της έβαλε το χέρι του στο στόμα της και στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό. Την έσφιξε τόσο πολύ που το πρόσωπό της κοκκίνησε και στιγμιαία της κόπηκε η αναπνοή.

«Δεν περίμενα ότι θα με αντιμετώπιζαν σαν ένα κομμάτι κρέας. Όταν ο Manuel με έσφιξε σχεδόν λιποθύμησα», είπε στην Post. Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς όπως αναφέρει ο Ferrara τη δάγκωσε στον ώμο, στα χέρια και στην πλάτη αφήνοντας μάλιστα σημάδια τα οποία η Blighe αποτύπωσε σε φωτογραφίες και δημοσίευσε στα social media.

Όπως αναφέρει, της είχαν υποσχεθεί πριν το γύρισμα ότι η σκηνή δεν θα είχε βία.

«Προσπάθησα να σταματήσω το γύρισμα αλλά ο σκηνοθέτης μου είπε πως καταστρέφω τη ροή και πως πρέπει να συνεχίσω. Ένοιωσα αβοήθητη. Όλοι μου οι εφιάλτες σχετικά με το γύρισμα μιας επαγγελματικής σκηνής έγιναν πραγματικότητα».

Σκηνοθέτης της σκηνής ήταν ο Jonni Darkko, που έχει γυρίσει πολλές ταινίες πορνό για λογαριασμό της Evil Angel, με κάποιες εξ αυτών να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

«Πιστεύω ότι η σκηνή ήταν πολύ πιο έντονη και πολύ πιο σκληρή απ’ ότι περίμενε και απ’ ότι ήθελε η Jenny. Αλλά η γλώσσα του σώματός της, οι εκφράσεις του προσώπου της, δεν υπήρχε κάτι που να μου έδειχνε εκείνη την ώρα ότι αισθανόταν άβολα ή πως είχε κάποια κακή στιγμή», αναφέρει από την πλευρά της στην Post η Banks, η οποία συμμετείχε στα γυρίσματα.

Και οι δύο πάντως στάθηκαν στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον ιδιοκτήτη της Evil Angel, John «Buttman» Stagliano κατά τα γυρίσματα μιας σκηνής που θα πρωταγωνιστούσαν μόνο οι δυο τους, βάσει του συμβολαίου που είχαν υπογράψει. Ο Stagliano, πρώην πορνοστάρ, ήταν ο σκηνοθέτης της σκηνής και πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα θώπευσε τις δύο κοπέλες.

«Όταν ο John άρχισε να με αγγίζει, αισθάνθηκα εξαιρετικά άβολα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήταν το πρώτο μου επαγγελματικό γύρισμα με ένα μεγάλο στούντιο. Η Evil Angel ανήκει στον John και ένιωσα πιεσμένη πως έπρεπε να προχωρήσω», είπε η Blighe για να προσθέσει: «Μετά την ολοκλήρωση του γυρίσματος, αναφέραμε το θέμα στον Chris Gentile (σ.σ. αντιπρόεδρος της εταιρείας). Απλά κούνησε το κεφάλι του χαμογελώντας σα να λέει δεν έγινε και τίποτα».

Τα συμβόλαια που υπογράφουν οι ηθοποιοί ερωτικών ταινιών περιγράφουν το τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε σκηνή, ποιοι και πόσοι θα πρωταγωνιστήσουν και ποιες σεξουαλικές πράξεις είναι εντός και εκτός ορίων.

«Αν δύο κοπέλες συμφωνήσουν να κάνουν μια σκηνή μεταξύ τους, θα δουλέψουν μαζί και αυτό είναι. Αν ο σκηνοθέτης αφήσει την κάμερα και αρχίσει να με πιάνει τότε αυτό είναι ανάρμοστη συμπεριφορά», τονίζει στη NY Post o δικηγόρος Allan Gelbard που ειδικεύεται στη βιομηχανία του πορνό.

«Οι ηθοποιοί συζητούν μεταξύ τους. Όταν κάποιος κάνει κάτι που είναι προβληματικό, γενικά δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό στο χώρο, θα τον εξοστρακίσουν», προσθέτει.

Η Banks πάντως πιστεύει ότι ο Stagliano είναι πολύ πιθανό να μην γνώριζε τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει οι δύο κοπέλες. «Παραβιάστηκε η συμφωνία μας. Νομίζω όμως ότι έγινε ακούσια γιατί δεν πιστεύω ότι ο John θα έκανε κάτι τέτοιο σκόπιμα αν είχε ενημερωθεί σχετικά».

Ο Adam Grayson, CFO της εταιρείας Evil Angel, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Blighe με δήλωση που έκανε στην NY Post.

«Όποιος είναι στο χώρο γνωρίζει πως η Evil Angel συμπεριφέρεται εντός και εκτός πλατό. Με το ‘Cam Girls: The Movie’, όπως και με ό,τι έχουμε κάνει τα τελευταία 29+ χρόνια, κάναμε το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν καλά για τη δουλειά που έκαναν».

Η Blighe συνεχίζει να μιλά στα social media για την εμπειρία της, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να γυρίσει άλλη ταινία. Η δε Banks έχει δεχθεί online παρενοχλήσεις ενώ παραιτήθηκε από την προεδρία της επιτροπής «Adult Performer Advocacy» στον απόηχο της ιστορίας.

«Στο Χόλιγουντ γνωρίζουμε που κυμαίνονται οι αμοιβές, γνωρίζουμε πως δουλεύουν τα συμβόλαια, γνωρίζουμε την ιστορία. Αυτό δεν το έχουμε στο πορνό», σημειώνει η κοινωνιολόγος, Chauntelle Tibbals. «Βλέπουμε τις γυναίκες που είναι υπάλληλοι του σεξ και ίσως δίνουμε λιγότερη αξία στις ιστορίες τους. Ίσως κάπου στο μυαλό μας σκεφτόμαστε ‘είναι ένα γυμνό άτομο σε ένα πλατό που γυρίζεται πορνό. Πόσο #MeToo να συμβαίνει εκεί;’», προσθέτει, θέλοντας να τονίσει το γεγονός ότι ενώ στο Χόλιγουντ το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo έχει σαρώσει τα πάντα, στη βιομηχανία του πορνό δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες.