Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα στα Σκόπια

Αποχώρησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


ΚΟΣΜΟΣ
8:07
19/07/2018
Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα στα Σκόπια
2
loading

Νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επιχειρώντας να ανοίξει τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Από τη χθεσινή συνάντηση, που έγινε αργά το βράδυ στα Σκόπια, αποχώρησε ο πρόεδρος του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Το δημοψήφισμα βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών, καθώς ο Ζάεφ ήθελε να προωθήσει τα ζητήματα της ημερομηνίας, του ερωτήματος αλλά και του χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, αν δηλαδή θα είναι δεσμευτικό ή συμβουλευτικό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ζάεφ είπε πως πιθανή διατύπωση του ερωτήματος θα συνδέει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμφωνία για την Ελλάδα και μάλιστα ως εξής: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της συνάντησης, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος.

Ο Ζάεφ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της πΓΔΜ.

Του πέταξε δε το μπαλάκι με φόντο τη σημερινή νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ο Ζάεφ είχε εξ αρχής σχεδιάσει να κάνει

    τις γνωστές π@@@@ του τσίπρα στο δημοψήφισμα. Δηλαδή άλλο θα ρωτάει και άλλο θα εφαρμόσει. Και μόνο από το ερώτημα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφιστεί η πρότασή του. Γιατί δεν ρωτάει εάν θέλουν οι Σκοπιανοί την συμφωνία των Πρεσπών αλλά στην ουσία τους ρωτάει εάν θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Υπάρχει ποτέ πιθανότητα να χάσει ένα δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα; Το κερασάκι στην τούρτα είναι η χρήση στο ερώτημα του όρου "Δημοκρατία της Μακεδονίας", δηλαδή ενώ υποτίθεται τους ρωτάει εάν εγκρίνουν την συμφωνία των Πρεσπών, παρολαυτα δεν τολμάει να αναφέρει ούτε το όνομα που συμφώνησε να έχει το αλβανοσερβογυφτοβουλγαρικο αυτό μόρφωμα (δηλ. Δημοκρατία της ΒΟΡΕΙΑΣ Μακεδονίας)

  2. avatar Ελα

    Οι Μακεδόνες...να δούμε και τα προϊόντα τους να γράφουν από Μακεδονία...την βοριά όμως..ειναι φιαχτα όλα μάγκες η κρίση μας έκανε αδύναμους να σκεφτόμαστε και μπόρεσαν και περάσανε τέτοια πράγματα..φοβαμε κάποια στιγμή για 100 ευρώ θα αλλάξουμε και υποικοτητα να το θυμάστε αυτό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει