Οι σαΐτες αποτελούν συνήθως την αγαπημένη ασχολία των μαθητών στη τάξη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί μέσα σε μία σχολική αίθουσα.

Μια ομάδα σχεδιαστών και αεροπόρων, του Μουσείου «Pima Air and Space» πραγματοποίησαν το όνειρο κάθε νεαρού αγοριού, τη κατασκευή δηλαδή της μεγαλύτερης χάρτινης σαΐτας στο κόσμο.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στην Αριζόνα και το μοντέλο έχει μήκος 14 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα. Ωστόσο, το έργο δεν σταμάτησε εκεί.

Οι εμπειρογνώμονες θέλησαν να δοκιμάσουν το μοντέλο τους, το οποίο μεταφέρθηκε από ένα ελικόπτερο στα 4.000 πόδια για να πραγματοποιήσει τη παρθενική του πτήση στον ουρανό. Έφτασε τη ταχύτητα των 157 χμ/ώ προτού προσκρούσει στο έδαφος.

Ο 12χρονος Αρτούρο Βαλντενέγκρο, από την Αριζόνα, ο οποίος είχε κερδίσει σε έναν τοπικό διαγωνισμό σαΐτας, πετώντας το χάρτινο αεροπλάνο του πιο μακριά απ’ όλους, κλήθηκε από την ομάδα να συμμετάσχει στη κατασκευή της γιγαντιαίας σαΐτας. Το μοντέλο πήρε το όνομα του και ονομάστηκε «Arturo’s Desert Eagle».

Το μοντέλο πέταξε τελικά για περίπου έξι δευτερόλεπτα και μετά έπεσε στη γη.