Οι βρετανοί γιατροί που συμμετείχαν στη θεραπεία του Λίβυου Αμπντελμπασέτ Αλ Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την επίθεση του Λόκερμπι, δεν είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν την άποψή τους πριν από την απελευθέρωσή του τον περασμένο Αύγουστο για λόγους υγείας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times.

«Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι απελευθερώθηκε, διότι δεν ζητήθηκε η γνώμη μου. Είναι λίγο περίεργο», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζακ Λατίφ, ο ουρολόγος του Αλ Μεγκράχι στη Σκωτία.

Οι γιατροί που εργάζονταν για το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας δήλωσαν ότι δεν υπέγραψαν έγγραφο που προέβλεπε ότι ο Λίβυος, ο μόνος καταδικασθείς για την επίθεση κατά του αμερικανικού μπόινγκ επάνω από την Σκωτία το 1988, δεν έχει περισσότερους από τρεις μήνες ζωής.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας τον απελευθέρωσε για ανθρωπιστικούς λόγους, ισχυριζόμενη ότι πάσχει από καταληκτικό καρκίνο και ότι δεν έχει παρά λίγους μήνες ζωής. Βρίσκεται ακόμη εν ζωή έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στη Λιβύη.