Ενδυματολογικές συμβουλές στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προσέφερε ο γνωστός μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus.

«Στο σύνολό τους, οι ενδυματολογικές επιλογές της είναι καλές όμως το κόψιμο θα έπρεπε να ήταν πιο φροντισμένο», σημείωσε ο Γερμανός μόδιστρος. «Θα πρέπει να φοράει ανοιχτά σακάκια με πουκάμισο και παντελόνι με καλύτερο κόψιμο», είπε, εξηγώντας ότι «κάτι τέτοιο θα της επέτρεπε να κινείται πιο άνετα».

Όσον αφορά τα μαλλιά της, ο Λάγκερφελντ θεωρεί ότι το κούρεμα και το χρώμα ταιριάζουν τέλεια «με τα ωραία γαλάζια μάτια και τη λεπτή μύτη της».

Η Μέρκελ, η θεωρούμενη ως ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, έχει υιοθετήσει μετά το 2005 ένα πολύ κλασικό στυλ: φορά συνήθως παντελόνι και κουμπωμένο σακάκι, σε διάφορα χρώματα, με παπούτσια χωρίς τακούνια. Πριν κερδίσει τις εκλογές, ο γερμανικός Τύπος την χλεύαζε για την έλλειψη γούστου που την διέκρινε και το α λα Ζαν Ντ’ Αρκ κούρεμά της. Την αποκαλούσαν μάλιστα κοροϊδευτικά «γκρίζο ποντίκι». Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να την ντύνει η Μπετίνα Σούνμπαχ από το Αμβούργο.