Δυστυχώς ο «τελευταίος» πλανήτης νάνος του ηλιακού μας συστήματος δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί από τις μη επανδρωμένες αποστολές της NASA ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Ωστόσο, ένας καλλιτέχνης αξιοποίησε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Παρατηρητηρίου για να δείξει πως θα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στον πλανήτη νάνο. Με τον όρο πλανήτης νάνος εννοούμε κάθε ουράνιο σώμα που περιφέρεται γύρο από τον ήλιο και έχει αρκετή μάζα και βαρύτητα, ενώ η τροχιά που διανύει δεν είναι «καθαρή» από τα άλλα σώματα και δεν είναι δορυφόρος κάποιου άλλου πλανήτη.

Ο Πλούτωνας έχει απόσταση από τον Ήλιο, κατά μέσο όρο, 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση της Γης από τον Ήλιο. Η μέση απόσταση του Πλούτωνα από τον Ήλιο είναι 39,48 αστρονομικές μονάδες, δηλαδή 5.906.000.000 χιλιόμετρα, ενώ η περιφορά του γύρω από τον Ήλιο συμπληρώνεται σε 248,09 γήινα έτη.

Αυτό που θέλει να δείξει ο δημιουργός του βίντεο είναι ότι ο Ήλιος φαίνεται από τον Πλούτωνα 1000 φορές πιο αμυδρά απ’ όσο φαίνεται από τη Γη.

Η επιφάνειά του καλύπτεται από ένα στρώμα παγωμένου αζώτου και ίχνη μεθανίου, ενώ η μέση θερμοκρασία του πλανήτη εκτιμάται στους -230 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, αυτό το ουράνιο σώμα είναι τόσο μακριά, που φωτίζεται μόνο με λυκόφως.

Στην καλλιτεχνική αναπαράσταση που ακολουθεί διακρίνεται κάτι σαν «παγωμένη ομίχλη», το οποίο οφείλεται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη που αποτελείται από άζωτο, μεθάνιο και μονοξείδιο του άνθρακα.