Ουκ ολίγες φορές έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ατυχήματα σε κυλιόμενες σκάλες και λίγοι έλειψε κάτι τέτοιο να συμβεί στην Κίνα.

Όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν 5 άτομα τραυματίστηκαν καθώς ανέβαιναν την κυλιόμενη σκάλα σε ένα εμπορικό κέντρο, στο Ningbo της Κίνας. Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας βίντεο δείχνει τους επιβάτες να ανεβαίνουν την κυλιόμενη σκάλα μετά την έξοδο τους από έναν σταθμό του μετρό για να πάνε στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου. Η κυλιόμενη σκάλα παθαίνει ξαφνικά βλάβη και φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση ρίχνοντας κυριολεκτικά σαν ντόμινο τους ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλον.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τα τεκταινόμενα, ενώ κάποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν αυτούς που είχαν πέσει και είχαν παγιδευτεί στο κάτω μέρος της σκάλας. Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά μόνο πέντε υποβλήθηκαν σε περαιτέρω θεραπεία για μικροτραυματισμούς, ανέφερε το CCTV News. Οι αρχές ερευνούν τώρα τα αίτια του ατυχήματος, αλλά δεν υποψιάζονται δολιοφθορά. Η κυλιόμενη σκάλα κατασκευάστηκε από την Xizi Otis, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της χώρας.

Αυτό το ατύχημα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά παρόμοιων ατυχημάτων στην Κίνα το τελευταίο διάστημα. Τον Ιανουάριο, το χέρι ενός μικρού παιδιού από την Κίνα «κόλλησε» κάτω από την κουπαστή μιας κυλιόμενης σκάλας. Ευτυχώς, το μικρό αγόρι γλίτωσε χάρη σε έναν άνδρα που έτρεξε να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης και η σκάλα σταμάτησε να κινείται.

Ένα από τα πιο σοβαρά που έχουν συμβεί ήταν τον περασμένο Ιούλιο, όταν μια μητέρα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει τον γιο της, τη στιγμή που η πλατφόρμα μιας κυλιόμενη σκάλα άνοιξε και εκείνη έπεσε μέσα στην τρύπα βρίσκοντας τραγικό θάνατο.