Καταγγελίες από τη Διεθνή Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το προσφυγικό

«Επιμονή της ΕΕ να ευνοεί την προσέγγιση της ασφάλειας σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»


ΚΟΣΜΟΣ
23:58
22/02/2016
Καταγγελίες από τη Διεθνή Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το προσφυγικό
4
loading

Την άποψη ότι η EE επιλέγει μια προσέγγιση που ευνοεί την «ασφάλεια σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ως προς το προσφυγικό, εξέφρασε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH). «Τα τελευταία συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τη μετανάστευση αντικατοπτρίζουν και πάλι την επιμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευνοεί την προσέγγιση της ασφάλειας σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταγγέλλει η FIDH. Συνεχίζοντας καλεί την ΕΕ να σταματήσει να «επικεντρώνεται στην ασφάλεια» και τη φύλαξη των συνόρων της και να επικεντρωθεί στη «διάσωση ανθρώπινων ζωών, την εύρεση νομικών και ασφαλών διαύλων για τους μετανάστες και την ενίσχυση των δυνατοτήτων φιλοξενίας, άνευ όρων».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, η ανακοίνωση της FIDH σημειώνει πως η ενδεχόμενη αναγνώρισή της ως ασφαλούς χώρας για τους πρόσφυγες εγείρει «ανησυχίες».

«Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, οι οποίες θέτουν ως προϋπόθεση για την παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, την ενίσχυση των ελέγχων των μεταναστευτικών ροών, παρά τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έλλειψη ενός επαρκούς συστήματος ασύλου στην χώρα, είναι ένα παράδειγμα», αναφέρει ακόμη.

«Πόσο μακριά και για πόσο καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της νομίζουν ότι μπορούν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους; Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει αμέσως να αναθέτει σε τρίτους την υποδοχή των μεταναστών. Το να επιδίδεται η ΕΕ σε εκβιασμούς προσφέροντας πολιτικά ή οικονομικά οφέλη για την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με τις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά, δεν είναι η λύση. Μια τέτοια εθελοτυφλία ή ένας τέτοιος κυνισμός θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αντίθετα, θα έπρεπε να πάρει πιο ουσιαστικές δεσμεύσεις για την επανεγκατάσταση και τη διασφάλιση της εφαρμογής μέτρων για την φιλοξενία των προσφύγων σε συνθήκες που σέβονται την αξιοπρέπειά τους », δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της FIDH.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar petmath

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει σχέδιο για διάλυση της ευρώπης !!!!

 2. avatar Θανάσης123

  Κατά τον ανύπαρκτο οργανισμό "Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" τις απόψεις του οποίου φιλοξενεί πρόθυμα το newsbeast είναι "ανθρώπινο" δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει προς μόνιμη διαμονή σε όποια χώρα θέλει και εκεί να τον δέχονται υποχρεωτικά μετά βαϊων και κλάδων. Από πότε βγήκανε αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν το πήρα χαμπάρι; Και τότε γιατί πολεμήσαμε τους Τούρκους και μετά το '40 τους κακόμοιρους τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, αφού είχαν και αυτοί "ανθρώπινο δικαίωμα" να έρθουν με το έτσι θέλω και να εγκατασταθούν στη χώρα μας; Τι άθλιοι ξενοφοβικοί που ήμασταν...

 3. avatar Ζω

  Η πιο ύποπτη ΜΚΟ.

 4. avatar να τους στείλουμε να φιλοξενήσουν περί τα 25 εκατομμύρια

  σε πεντάστερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει