Πληροφορίες από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας επικαλείται η Χουριέτ, η οποία σήμερα αποκαλύπτει με ρεπορτάζ της πως οι τζιχαντιστές – επίδοξοι βομβιστές του Μονάχου πέρασαν στην Ευρώπη μέσα από το Ανατολικό Αιγαίο ως πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ύποπτοι είχαν σχέδιο να χτυπήσουν με τρομοκρατική επίθεση αντίστοιχη του Παρισιού στο Μόναχο λίγο πριν αλλάξει η ώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τουρκικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες γερμανικές, γαλλικές, αυστριακές, βελγικές και ιταλικές για μια ομάδα πέντε τζιχαντιστών που πέρασε στην Ευρώπη και σχεδίαζε ταυτόχρονες επιθέσεις στην αλλαγή του έτους.

Οι ύποπτοι φέρονται να πέρασαν ως πρόσφυγες με πλαστά διαβατήρια από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Hurryiet μάλιστα επικαλούμενη πληροφορίες από υπηρεσίες Ασφαλείας σημειώνει πως είχαν στόχο να χτυπήσουν εκκλησίες και κέντρα διασκέδασης με μαζικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Παράλληλα, η Hurryiet κάνει λόγο για σύλληψη του στενού συνεργάτη του Τζιχάντι Τζον, Αίν Λέσλι Τζούνιορ Ντάβις στην Κωσνταντινούπολη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση τουρκικής ΜΙΤ, της αμερικανικής CIA και της βρετανικής ΜΙ-6 και αφού πρώτα είχαν παρακολουθήσει την πορεία του από τη Ράκα στο Γκαζιαντέπ και τελικά την Κωνσταντινούπολη.