Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, από ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Ο Βαντίμ Φιλάσκιν, περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και δύο τραυματίστηκαν στο Κραματόρσκ – πόλη στρατηγικής σημασίας που βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων. Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός βομβαρδισμού που προηγήθηκε στην πόλη Ιλίνιβκα.
At least 3 people were killed and 2 were wounded in today's shelling of the Kramatorsk district.
— 🇬🇧 Richard 🇺🇦 (@UKRRichard) June 2, 2025
In Illinivka, Russians killed two people and damaged 3 private homes.
In Kramatorsk, 1 person was killed and 2 were wounded, an industrial zone, an administrative building, a shop,… pic.twitter.com/HpwTnJu67p
Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, βορειότερα, εισαγγελείς ανέφεραν πως δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε χωριό νότια της πόλης Κουπιάνσκ, η οποία σφυροκοπείται εδώ και μήνες. Ο δήμαρχος του Κουπιάνσκ είχε πει τον προηγούμενο μήνα πως το 90% της πόλης έχει καταστραφεί.
Πηγή: ΑΠΕ