Μια γυναίκα από τη Βραζιλία, η Έρικα Νούνες, μετέφερε το πτώμα ενός ηλικιωμένου άντρα που τον παρουσίασε ως θείο της σε μια τράπεζα για να προσπαθήσει να πάρει δάνειο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αίτηση ήταν για δάνειο 17.000 ρεάλ Βραζιλίας (3.000 ευρώ).

Οι υποψιασμένοι υπάλληλοι της τράπεζας κινηματογράφησαν το περιστατικό και κάλεσαν την αστυνομία. Η γυναίκα φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση και το περίεργο βίντεο έγινε σύντομα viral στα social media. Η Nunes φέρεται να παρουσιάστηκε ως ανιψιά του ηλικιωμένου. «Θείε, ακούς; Πρέπει να υπογράψεις, αν δεν υπογράψεις, δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», έλεγε η Νούνες στο βίντεο.

«Δεν είναι καλά, το χρώμα του», είπε τραπεζικός υπάλληλος. «Έτσι είναι, δεν λέει τίποτα, θείε, πρέπει να ξαναπάς στο νοσοκομείο», απάντησε η Νούνες.

Τελικά στο υποκατάστημα της τράπεζας κλήθηκαν διασώστες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος Πάουλο Ρομπέρτο Μπράγκα, όπως ήταν το όνομα του άνδρα, είχε καταλήξει λίγες ώρες νωρίτερα. Το επόμενο βήμα ήταν η γυναίκα να συλληφθεί.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αρχές είναι υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να διαπιστώσουν αν ενήργησε μόνη της ή έξω από την τράπεζα υπήρχαν συνεργοί της.